- Det blir i hvert fall ikke middag på McDonald's

Samiske Jarle og kjæresten er gjester i bryllupet i Monaco.

MØTTES UNDER OL: Jarle Trulsen har holdt kontakten med prins Albert siden de møttes for 17 år siden. Nå er ha i Monaco sammen med kjæresten Kristine Ragnhild Eira for å feire bryllupet. Foto: Lars Eivind Bones
MØTTES UNDER OL: Jarle Trulsen har holdt kontakten med prins Albert siden de møttes for 17 år siden. Nå er ha i Monaco sammen med kjæresten Kristine Ragnhild Eira for å feire bryllupet. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

MONTE CARLO (Dagbladet): Det er ikke bare europeiske kongelige, Hollywood-skuespillere og Aksel Lund Svindal som er invitert i fyrstebryllupet i Monaco i helga.

Også Jarle Trulsen fra Heia i Indre-Troms har reist ned til Monaco sammen med kjæresten Kristine Ragnhild Eira for å være med på bryllupsferingen, skrev NRK tidligere i dag.

Møttes under OL Dagbladet møtte paret utenfor casinoet i Monte Carlo i kveld. De har pyntet seg i tradisjonelle samedrakter, klare til å være med på første del av feiringen, gratiskonserten med The Eagles.

- Vi gleder oss veldig, vi er som småunger, sier paret til Dagbladet, mens nysgjerrige forbipasserende stopper og tar bilder.

Trulsen traff prins Albert for første gang under OL på Lillehammer i 1994. Albert deltok i OL i firerbob, mens Trulsen og flere familiemedlemmer og venner hadde satt opp en lavo i Storgata i OL-byen.

Jobber med samisk turisme Året etter var prins Albert på besøk i Tromsø hos noen av sine nye venner fra Lillehammer. Trulsen har holdt kontakt med ham helt siden 1994.

- Hvordan har dere holdt kontakten?

- Vi har blant annet mailet, og i tillegg har vi truffet ham flere ganger, sier Trulsen, men ønsker ikke å utdype dette noe mer.

Til vanlig driver han med samisk turisme hjemme i Troms, og flere andre familiemedlemmer skal også ha vært invitert i bryllupet. Det var imidlertid bare Trulsen og kjæresten som hadde anledning til å reise nedover.

- Vi gleder oss aller mest til å se kjærligheten mellom to mennesker, det er det fineste av alt, sier Eira.

- Jordnær - Gaven vår gjenspeiler også dette. Vi har fått den spesiallaget, og den er bygget på lykke og kjærlighet, sier Trulsen.

Hva brudeparet får i gave, vil de imidlertid ikke avsløre, men det skal være noe samisk.

- Hvordan er egentlig prins Albert personlig?

- Han er en veldig jordnær fyr, helt vanlig egentlig. Han har ingen nykker. Du hadde ikke skjønt at han er fyrste hvis du ikke visste hvem han var, sier Trulsen.

Satt opp lavo Dette er ikke første gang de to er i Monaco.

- Vi satt opp lavo foran casionet her i flere år, ved siden av de parkerte ferrariene. Det skapte litt oppstyr, ler Trulsen.

I helga bor de imidlertid på hotell.

I tillegg til å feire bryllup, vil de også undersøke mulighetene for å flytte julemarkedet på Rådhusplassen i Oslo ned hit. Tidligere i år ble det kjent at det tradisjonsrike julemarkedet av økonomiske årsaker ikke blir arrangert denne jula.

- Hvilke deler av feiringen skal dere være med på?

- Det vil vi ikke si, men det blir i hvert fall ikke middag på McDonald's, sier de og smiler lurt.

GIFTER SEG I HELGA:
Albert av Monaco og Charlene Wittstock vies for første gang i morgen, i en borgerlig seremoni. Lørdag er det klart for den katolske seremonien. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
GIFTER SEG I HELGA: Albert av Monaco og Charlene Wittstock vies for første gang i morgen, i en borgerlig seremoni. Lørdag er det klart for den katolske seremonien. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer