SKAL VI BAKE?: Ida Gran-Jansen (29) danser seg inn som lørdagsstjerne på TV 2 hver helg framover. Selv prøver hun å få tid til andre ting i den hektiske hverdagen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKAL VI BAKE?: Ida Gran-Jansen (29) danser seg inn som lørdagsstjerne på TV 2 hver helg framover. Selv prøver hun å få tid til andre ting i den hektiske hverdagen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ida Gran-Jansen fra «Skal vi danse»

- Det blir ikke noe problem for meg å danse i lite klær

Ida Gran-Jansen sjonglerer baking, dans og privatliv.

(Dagbladet): Ida Gran-Jansen (29) var kanskje aller best kjent som konditor og bakeblogger her til lands. Hun har imidlertid klart å få flere andre stempler med årenes løp, og huskes kanskje spesielt godt i dag som «Farmen»-Ida - etter deltakelsen i realityseriens kjendisutgave tidligere i år.

Nå er hun også aktuell som fersk danser i TV 2s «Skal vi danse», der hun og et knippe andre, norske kjendiser hver lørdag framover skal forsøke å danse seg til en seier.

Forrige lørdag gikk første sending av stabelen, der Gran-Jansen og partner Benjamin Jayakoddy danset seg til 30 poeng fra dommerne med sin jive. Denne gangen er det duket for tango, en dansestil som byr på mer hud og sensuelle bevegelser.

- Ikke ukomfortabelt

Selv er hun ikke redd for den visuelle biten av opptredenen.

- Jeg har aldri danset noe type pardans før, så dette blir litt av en erfaring, sier hun til Dagbladet under MTGs høstlansering og fortsetter:

DANSELØVER: Ida og Benjamin danset seg til 30 poeng lørdag kveld. Nå til helga starter imidlertid den ekte leken, og deltakere skal en etter en sendes hjem. Foto: Foto: Thomas Reisæter /Tv2
DANSELØVER: Ida og Benjamin danset seg til 30 poeng lørdag kveld. Nå til helga starter imidlertid den ekte leken, og deltakere skal en etter en sendes hjem. Foto: Foto: Thomas Reisæter /Tv2 Vis mer

- Det blir ikke noe problem for meg å danse i lite klær, det går så fint atte. Jeg tenker at når man først er inne i dette universet, så må man nesten bare gå «all in». Ting blir på en måte bare bedre jo mer glitter, glam og fjær man er omringet av. Derfor synes jeg ikke det er noe ukomfortabelt å vise kropp, settingen er så naturlig, forklarer hun.

Til vanlig er hun ofte på kjøkkenet. Hun har ledet nordmenn gjennom baking i blant annet «Idas fristelser», blogger og har gitt ut kokebøker om baksten. Det er ingen tvil om at søtsaker opptar mye av tida til 29-åringen.

Dette var imidlertid før danseregimet begynte. Nå møtes hun og partneren hver dag, for koreografien må sitte om de skal ha håp om å komme langt i konkurransen. Fra og med lørdag skal nemlig deltakere sendes hjem.

- Det er veldig travelt om dagen. Det er første gang jeg gjør det her, og jeg er veldig fornøyd. Jeg aner jo egentlig ikke hva jeg driver med, men så langt har det innfridd til målene mine, sier hun.

Ikke normalt liv

- Man får ikke ha et normalt liv i denne perioden her. Ja, man har vel rett og slett ikke noe liv i det hele tatt. All tida mi går til dans og jobb. I går trente vi for eksempel til tolv, og da var det bare rett hjem til senga. I dag begynte vi treningsøkta klokka ni, sier hun og legger til at det blir lite søvn nå.

I januar ble det kjent at Gran-Jansen hadde funnet kjærligheten med Eirik Lysstand. Romantikken oppsto etter innspillingen av «Farmen kjendis», og siden den gang har paret vært å se på flere røde løpere og på hverandres kontoer i sosiale medier.

Favorittbaksten er 30 år i dag. Gratulerer med dagen @eirik21, du er jammen meg en bra kar❤

Et innlegg delt av idagranjansen (@idagranjansen)

Han blir det likevel lite tid til i det hektiske. En ting hun derimot prøver å prioritere, er søtsakene.

- Jeg må jo få bakt litt og, om jeg først rekker det. Det er klart at det ikke alltid er noe jeg rekker over hver dag, men det hender jeg får pressa det inn i tidsskjemaet, sier hun og fortsetter:

- Den største forskjellen nå er at jeg baserer meg på litt enklere oppskrifter. Det som er fint med å bake, er at bakeren alltid får smake. Folk tror ikke jeg spiser mine egne bakverk, men jeg får i meg overraskende mye. Nå kan jeg jo også kose meg litt ekstra, på grunn av all denne treninga, forklarer hun og ler.

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad er lørdag kveld klare for sesongens første episode av «Skal vi danse». De er konkurrenter, men er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer