«Anno» 2017:

Det dyreste «Anno»-settet noensinne

Spesialimporterte madrasser, maling blandet for hånd og et skikkelig tidspress. Slik ble årets «Anno»-sett til.

KOSTBAR «LEKEGRIND»: Årets «Anno»-deltakere har fått gleden av å leve livet i en 1537-utgave av Trondheim som er bygget i Erkebispegården ved siden av Nidarosdomen. Video: NRK / Strix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld har den nye sesongen av «Anno» premiere på NRK. De to første årene reiste deltakerne tilbake til henholdsvis Bergen i 1764 og Fredrikstad i 1721.

I år er settingen imidlertid hakket mer krevende: «Anno»-året er 1537, og stedet er Trondheim - nærmere bestemt Erkebispegården i skyggen av Nidarosdomen.

Dyrere «Anno»-sett enn før

Innspillingsstedet har bydd på flere utfordringer, kan produsent Ida Jørgensen i Strix fortelle.

- Vi brukte mer penger enn vi egentlig hadde tenkt. Dette er den mest kostbare scenografien vi har hatt, det er det nok ingen tvil om. Men det har også sammenheng med stedet vi var, som innebar at vi måtte velge bort en del enkle løsninger, sier Jørgensen.

Erkebispegården er fredet, slik at alle inngrep «Anno»-produksjonen gjorde på gården måtte kunne fjernes igjen uten å etterlate seg varige spor.

- Siden bygget skal bevares for fremtiden, så fikk vi for eksempel ikke lov til å slå inn spiker i bygget. Sovesalen og mesterboligen ble bygget uten en eneste spiker eller stift. De måtte skrus opp med tvinger (redskap som holder materialer på plass, journ.anm.), forteller «Anno»-produsenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer