KRITISK: Adam Levine, kjent som vokalist i Maroon 5, synes ikke stort om nattas VMA-utdeling. På Twitter går han ut mot utdelingen, som han mener var av den kjedelige varianten i år. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Adam Levine, kjent som vokalist i Maroon 5, synes ikke stort om nattas VMA-utdeling. På Twitter går han ut mot utdelingen, som han mener var av den kjedelige varianten i år. Foto: NTB scanpixVis mer

Adam Levine kritiserer MTV-pris:

- Det er alltid gøy å se hvor ufattelig dårlig VMA-utdelingen blir

Maroon 5-vokalisten og flere medier går langt i sin kritikk av VMA-utdelinga.

(Dagbladet): MTV er kjent for å arrangere storslåtte prisutdelinger og fester flere ganger i året. Natt til mandag, norsk tid, var det i Los Angeles duket for en feiring av fjorårets beste musikkvideoer.

VMA-utdelingen har historisk vært en skandaløs affære. Minner som kjøttkjolen til Lady Gaga, Kanye Wests utskjelling av Taylor Swift og Britney Spears våte tungekyss med Madonna er bare noe av det som har utspilt seg under utdelingen.

Årets utgave kan imidlertid sies å ha vært noe døllere. Flere medier har allerede proklamert at programmet var nokså tamt, men den mest stikkende kritikken kom fra skuespiller og Maroon 5-vokalist Adam Levine.

- Ufattelig dårlig

«This Love»-sangeren skrev på Twitter at han fulgte med på showet, men at han ikke var spesielt imponert over det han så. Opptredener fra Kendrick Lamar, Lorde og Katy Perry var tydeligvis ikke nok til å tilfredsstille den Grammy-vinnende artisten.

- Det er alltid gøy å se hvor ufattelig dårlig VMA-utdelingen blir. De har allerede klart å levere så langt i år, skrev han, etterfulgt av emneknaggen #HolyFuck.

VMA: Artister og modeller var gjester under MTV Video Music Awards. Video: Splash DV / NTB Scanpix Vis mer

Levines tirade stoppet ikke der. Han kritiserte også hvordan programmet ble klippet, og mente det var synd at Julia Michaels' sang ble kutta og at Lorde ikke fikk synge hele sangen sin.

Han er ikke alene med å gå ut mot nattas prisutdeling. ABC News og Vox går langt i å hevde at showet var kjedelig, med flere bunnpunkter enn høyder.

Variety skriver at ting som Katy Perrys vitser, Taylor Swifts nye musikkvideo, Demi Lovatos opptreden og DJ Khaleds eksponering av sin ti måneder gamle sønn, var blant tingene som gjorde programmet kjedelig.

De trekker også fram Perrys utskjelte framføring av låta «Swish swish» som «klein», og mener at 30 Seconds to Mars sin opptreden med Travis Scott var meningsløs.

På Twitter har flere fans skrevet at årets VMA var den kjedeligste noensinne, og at Katy Perry som vertinne dro programmet ned i søla. Enkelte skriver at de savner Lady Gaga og Kanye West, som de siste åra fint har klart å stå for mange av de mest minneverdige øyeblikkene fra prisutdelingen.

Ingen av de kritiserte partene har foreløpig uttalt seg om kritikken.

Tok storeslem

Selv om Pinks flotte tale har fått oppmerksomhet i sosiale og andre medier i ettertid, kan det ikke skyves under en stol at rapperen Kendrick Lamar var kveldens store vinner. Han kunne dra hjem med seks månemenn, som statuettene man får ved seier heter.

En skulle tro at det blir vanskelig å holde seks forskjellige takketaler, men da han stakk av med årets gjeveste pris, «Årets video», var det en ydmyk rapper som tok imot prisen, ifølge Pitchfork.

- Jeg er ikke noe uten teamet mitt, sa han, og lot regissør Dave Meyers og plateselskapsjef Dave Free si noen ord til publikum.

YDMYK: Kendrick Lamars «Humble» dro inn hele seks priser natt til mandag. Her poserer vinneren stolt med sine nye priser backstage etter utdeling. Foto: NTB scanpix
YDMYK: Kendrick Lamars «Humble» dro inn hele seks priser natt til mandag. Her poserer vinneren stolt med sine nye priser backstage etter utdeling. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rapperen takket også gud og fansen, etter å ha blitt kveldens desidert største vinner. Sett bort fra priser, bød showet også på en rekke opptredener.

Logic sang blant annet «1-800-273-8255», en sang oppkalt etter telefonnummeret til USAs nasjonale telefonnummer for forebygging mot selvmord. På scenen fikk han besøk av artister som tidligere har forsøkt å ta livet sitt, blant annet Khalid og Alessia Cara.

Alles øyne var også på Kesha da hun dukket opp under showet. Hun har som kjent fått mye oppmerksomhet for sin nå avsluttede sak mot Dr. Luke, en produsent som hun hevder har misbrukt henne seksuelt.

- Så lenge man ikke gir opp, kommer lys til å bryte opp mørket, sa hun til publikum.

Et annet moment fra showet som fikk massiv oppmerksomhet skjedde under den såkalte minnespalten, der musikere som har gått bort blir hedret. Nylig mistet rockemiljøet både Linkin Parks Chester Bennington og Soundgardens Chris Cornell.

30 Seconds To Mars-vokalist og skuespiller Jared Leto holdt en tale til ære for de to, og i salen var det vanskelig å skimte øyne som ikke var tårevåte av sorg for de store tapene for musikkmiljøet og verdensarven.