KONFLIKT: Amerikas førstedame Melania Trump blir ofte utsatt for den amerikanske talkshowverten Jimmy Kimmel sine vitser. Det er programleder og radiovert Sean Hannity luta lei av. Foto: NTB Scanpix
KONFLIKT: Amerikas førstedame Melania Trump blir ofte utsatt for den amerikanske talkshowverten Jimmy Kimmel sine vitser. Det er programleder og radiovert Sean Hannity luta lei av. Foto: NTB ScanpixVis mer

Melania Trump og Jimmy Kimmel:

- Det er åpenbart misunnelse

Programleder og radiovert Sean Hannity tar Melania Trump i forsvar.

Den amerikanske talkshowverten Jimmy Kimmel (50), kjent fra sitt populære talkshow «Jimmy Kimmel Live!» som også sendes på norsk fjernsyn, er kjent for å lire av seg på godt og vondt.

En av dem som kanskje har fått mest tyn fra Kimmels vitser, er USAs førstedame Melania Trump (48).

Enkelte synes imidlertid at det har gått for langt.

- Han er en idiot

Etter en episode av det amerikanske talkshowet «The View» på ABC som ble vist tidligere denne uka, tar programleder og radiovert Sean Hannity (56) til orde for førstedamen i sitt eget kveldsprogram på Fox News.

Han forteller at han har fått nok av det han omtaler som «tidvis grove angrep» mot Melania Trump fra Jimmy Kimmel, og andre kjendiser.

- Hun er en god mor, hun representerer landet vårt på en bra måte, og jeg kan ikke forestå de onde, grove angrepene, sier han til programmet, gjengitt av Newsweek.

Ifølge nettstedet kaller han også Kimmel for «en idiot etter å ha mobbet Melania Trump for aksenten hennes».

NOK ER NOK: Programleder og radiovert for Fox News, Sean Hannity, tar Melania Trump i forsvar etter det han omtaler som mobbing av flere kjente personer. Foto: NTB Scanpix
NOK ER NOK: Programleder og radiovert for Fox News, Sean Hannity, tar Melania Trump i forsvar etter det han omtaler som mobbing av flere kjente personer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For det første, Melania kom hit lovlig. For det andre, engelsk er det femte språket hun snakker. Ikke første, ikke andre, ikke tredje, ikke fjerde, men hennes femte språk. Jeg kan så vidt snakke ett språk, sier han.

- La henne være i fred

Kimmel er imidlertid ikke den eneste personen som har hatt det gøy på Melania Trumps bekosting.

ELSKET OG KRITISERT: I snart ett år har Melania Trump vært førstedame. På denne tiden har hun rukket å bli mer populær enn ektemannen ifølge en Gallup-undersøkelse. Likevel har Melania, i likhet med Donald Trump, fått kritikk. Video: CNN Vis mer

Forrige uke gjorde programmet, som Hannity nå refser, også narr av førstedamen for å ha avvist den oppsiktsvekkende kronikken, publisert i New York Times, som slo ned som ei bombe i USA.

Hannity forteller at han hadde notert seg at «The View»-programlederen Joy Behar (75) også hadde kommet med grove kommentarer mot førstedamen under CNN-programmet «Van Jones Show» for kort tid siden.

Ifølge 50-åringen skal Behar ha uttalt at folk ikke skal synes synd på Melania Trump.

Han oppfordrer nå folk til å la kona til presidenten og barna hennes være i fred.

Fox News-medprogramleder Tammy Bruce (56) sier seg enig med kollegaen.

- La meg bare si det en ting. Som kvinne, hvis du opplever det samme som Melania opplever, er det åpenbart misunnelse, sier hun ifølge Newsweek, og trekker sammenlikninger med ungdomsskolen der det er «de slemme jentene i skolegården» som man må takle.

Utsatt for rykter

At førstedamen er blitt mye omtalt i mediene, er ingen hemmelighet.

I sommer gikk det blant annet en stor ryktebørs etter at det i våres ble det kjent at Melania Trump var innlagt på sykehus.

Meldinger spredte seg raskt i både tradisjonelle og sosiale medier om hva hun faktisk var innlagt for, men Det hvite hus var raskt ute med å bekrefte at det dreide seg om en nyreoperasjon.

Likevel gikk det akkurat lang nok tid til at et rykte klarte å få fotfeste blant folket. Enkelte hevdet hardnakket at førstedamen var innlagt for å få gjennomført et ansiktsløft. «Har Melania kommet seg etter et kosmetisk inngrep på bare 24 dager?», spurte blant andre underholdningsnettstedet The Cut i starten av juni.

COMEBACK: USAs førstedame Melania Trump viste seg under ektemannens første «State of the Union»-tale natt til onsdag, etter å ha vært nærmest usynlig de siste ukene. Video: AP Vis mer

At førstedamen var såpass lenge borte fra rampelyset fyrte nemlig enda mer opp under ryktene. Det ble så ille at president Donald Trump (72), den tidligere modellens ektemann gjennom 13 år, måtte uttale seg om skandalen.

«I løpet av helbredelsesprosessen har mediene rapportert alt fra nær døden-opplevelser, til ansiktsløft, til brudd med meg, til at hun er blitt mishandlet. Alt dette er falske nyheter, hun har det helt supert», skrev presidenten krast på Twitter.

Kritisert flere ganger

Det er ikke bare med angivelige ansiktsløft eller bruddrykter at Melania Trump har preget spalteplassen i amerikanske medier den siste tida. Mens det har stormet rundt Trump-administrasjonen, har Melania Trump blitt tilskrevet en del av æren for at ektemannen har snudd i migrantfamiliesaken.

Hun har tidligere gått ut og kritisert praksisen offentlig, noe som er svært uvanlig. Det er også blitt hevdet at hun og stedatteren Ivanka har jobbet i det skjulte med å få presidenten til å snu i saken.

Onsdag 21. juni dukket førstedamen plutselig opp i Texas, hvor hun skulle besøke en barneleir for å få bedre innblikk i barnas situasjon. Men besøket har fått massiv oppmerksomhet av helt andre grunner.

Da hun gikk om bord i flyet i Washington, var hun ikledd en kakigrønn jakke med påskriften «I really don't care. Do u?». Den samme jakka hadde hun også på seg da hun landet i Washington igjen, selv om klesvalget ble heftig omtalt i mediene i mellomtida.

Overfor CNN hevdet Melania Trumps talskvinne, Stephanie Grisham, at førstedamen ikke hadde politiske motiver med klesvalget.

- Det er bare ei jakke. Det er ikke noe hemmelig budskap. Etter dagens viktige Texas-besøk, håper jeg ikke at mediene velger å fokusere på garderoben hennes, skrev hun til CNN i en uttalelse.

I sosiale medier tolket flere det som at jakkas påskrift var en referanse til migrantfamiliesaken, men Donald Trump hadde en helt annen forklaring.

«Påskriften på Melanias jakke referer til de falske mediene. Melania har forstått hvor uærlige de er, og hun bryr seg virkelig ikke lenger», skrev presidenten på Twitter.