Marte Bratberg:

- Det er deilig kaos

Tror foreldrepermisjon kan by på overraskelser.

TILBAKE: Marte Bratberg er tilbake på jobb. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKE: Marte Bratberg er tilbake på jobb. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag var det duket for den årlige verdikampen under Norway Cup på Ekeberg. Kampen i år var mellom MOT og Redd Barna, med mål om å sette søkelys på inkludering, fred og barns trygghet.

I den anledning stilte flere kjendiser i fotballdrakt på banen, og Dagbladet var til stede for en prat med flere av de sporty stjernene.

-Veldig annerledes

Blant de oppmøtte, var programlederne Marte Bratberg (33) og Atle Pettersen (32). I tillegg til arbeidstittel, har programlederne til felles at de begge er ferske småbarnsforeldre. Bratberg fikk en sønn i fjor høst, og i desember kom Pettersens datter, Demi, til verden.

SKADD: Wanda Mashadi måtte bæres ut fra fotballbanen under Norway Cups kjendiskamp onsdag. Vis mer

- Marte ligger jo litt foran meg, så jeg suger til meg all informasjon, tips og råd. Rett og slett min mentor, forklarer programlederen, som straks skal ut i permisjon.

Bratberg på sin side, kom nylig tilbake på jobb etter en periode med foreldrepermisjon.

- Livet er veldig annerledes. Veldig fint. Jeg gleder meg til å jobbe. Det er dødskoselig å være hjemme, men ensformig.

Tok grep

Bratberg tror mange har et mer romantisk bilde på permisjon enn det virkeligheten viser.

PRIVAT: Marte Bratberg har tidligere holdt forholdet sitt veldig privat, og ikke delt navnet på kjæresten. Da hun gjestet podkasten til Iselin Guttormsen: «G-Punktet», forklarte hun hvorfor. Vis mer

- Du har mye tid til å spise kanelboller kanskje de første månedene. Det var rekord med boller. Men så var det hektisk da: Når de først sover, skal du vaske klær, rydde opp etter grøt, med grøt på veggene, sier hun lattermildt, og legger til:

- Det er kaos. Deilig, deilig kaos.

Stafettpinnen er nå gitt videre til Bratbergs samboer, som hun mistenker at fikk seg en overraskelse.

- Kjæresten min fikk litt sjokk, tror jeg, fordi jeg tror man tenker at det er kanelboller, kaffe og tur med venninner. Men i den alderen dere får pappaperm, så har de (barna, journ. anm.) dessverre begynt å gå og klarer ikke å stå, og dunker hodet.

TROR IKKE DET HAN HØRER: Atle Pettersen og Marte Bratberg var deltakere i «Drømmehytta». Der forteller Marte om en av sine svake sider. Video: TV 2 Vis mer

Det er Pettersen godt forberedt på.

- Vi har kjøpt hjelm til datteren min. Det er ikke tull. For hun slår seg hele tiden, så vi måtte ta noen grep.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer