- Det er den gamle feministen i meg som handler

NRK-programleder Helle Vaagland (40) harselerer med Marianne Aulies strippebilde.

VÅGAL:  NRK2-programleder Helle Vaagland klarte ikke å stå imot fristelsen, og kopierte Demi, Lisa og Marianne. Med en god dose humor. Foto: Twitter
VÅGAL: NRK2-programleder Helle Vaagland klarte ikke å stå imot fristelsen, og kopierte Demi, Lisa og Marianne. Med en god dose humor. Foto: TwitterVis mer

||| (Dagbladet): Bare timer etter at kunstner Marianne Aulie la ut et bilde av seg selv i BH og truse på Twitter med tittelen «DO IT», publiserte NRK-programleder Helle Vaagland et liknende bilde av seg selv, bare iført truse, BH og strømper dratt ned til knærne.

Bildet er et stikk i siden og en kommentar til Aulies strippebilde.

«Bare for å teste om jeg føler meg som en sterk og selvstendig kvinne når jeg tar bilde av meg selv i undertøyet på badet» skrev Vaagland, som har knipset seg selv på et av NRKs toaletter.

- Aulie sier at hun gjør dette for å vise at hun er sterk og selvstendig kvinne, men det som er underlig med denne trenden, er at man må være veldig tynn, ha trent utrolig mye og brukt mye penger på fettsuging for å være nettopp det, sier Vaagland til Dagbladet.

Gjorde som Demi Moore Da Aulie først publiserte sitt bilde, ble parallellen umiddelbart trukket til Hollywood-skuespillerne Demi Moore og Lisa Rinna, som tidligere har lagt ut bilder tatt på badet med samme minimale bekledning.

- Det er befriende, og ment humoristisk. Det er et statement på at jeg er en fri kvinne, sier Marianne Aulie (38) på telefon fra New York i går kveld.

- Det er et selvportrett som framstiller en sterk og selvstendig kvinne, forteller hun til Dagbladet.

Eksperiment For Vaagland var strippebildet den første meldingen hun publiserte på Twitter. I løpet av noen timer gikk NRK 2-programlederen fra å ha null til 207 følgere på nettsamfunnet.

- Jeg ville se hvordan det gikk med meg, som aldri har tid til å trene og ikke penger til fettsuging, når jeg gjorde meg ekstra udeilig. Det er et eksperiment. Fortsatt føler jeg med sterk og selvstendig, sier hun.

NAKEN KLOVN: Marianne Aulie kastet klærne på tirsdag, og publiserte bildet på Twitter i går. Foto: Twitter
NAKEN KLOVN: Marianne Aulie kastet klærne på tirsdag, og publiserte bildet på Twitter i går. Foto: Twitter Vis mer

- Gjør du dette for å skape oppmerksomhet rundt ditt nye program «Nasjonalgalleriet»?

- Jeg ville gjort det uansett. Det er den gamle feministen i meg som handler, sier Vaagland, som har vært redaktør for den feministiske boka «Råtekst».

Gjør som Demi Moore Aulie og Vaagland er ikke de første som har fotografert seg selv på denne måten. I begynnelsen av september la Hollywood-stjernen Demi Moore (47) ut et liknende bilde på Twitter.

Kort tid etter fulgte skuespiller Lisa Rinna på med samme type bilde.

Marianne Aulie åpnet tirsdag en ny kunstutstilling i New York, men sier til Dagbladet at naken-twitringen ikke ble gjort for å skape oppmerksomhet rundt «Clowns, chaos & order».

- En symbolsk handling - Jeg var veldig nervøs før åpningen, og tok bildet for meg selv etterpå.

- Som kunstner er jeg naken når jeg leverer en utstilling, og bildet er et resultat av hva jeg følte. Det er en symbolsk handling, sier hun.

Når Dagbladet forteller Aulie om Vaaglands eksperiment sier hun følgende:

- Jeg er helt uenig i en slik kommentar.

ORIGINALEN: Skuespiller Demi Moore var første kvinne ut. Foto: Twitter
ORIGINALEN: Skuespiller Demi Moore var første kvinne ut. Foto: Twitter Vis mer

- Det kommer an på hvordan man definerer vakker. Jeg ser slik ut fra naturens side. Det vakreste jeg vet er en kvinne som har født barn. Men jeg syns det er veldig morsomt at hun gjør det samme, særlig at hun bruker humor.

Flere bisarre kjendisbilder fra Twitter kan du se her.

NUMMER 2: Skuespiller Lisa Rinna fulgte på med samme positur. Foto: Twitter
NUMMER 2: Skuespiller Lisa Rinna fulgte på med samme positur. Foto: Twitter Vis mer