VANSKELIG ROLLE: Agnes Kittelsen har stor suksess både på film og scene med sine prisvinnende rolletolkninger. Men morsrollen var en utfordring for skuespilleren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VANSKELIG ROLLE: Agnes Kittelsen har stor suksess både på film og scene med sine prisvinnende rolletolkninger. Men morsrollen var en utfordring for skuespilleren. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Det er en av de tingene jeg angrer veldig på

Agnes Kittelsen mener hun var en heks som nybakt mamma.

(Dagbladet): Det er i den nyeste utgaven av magasinet Stella at skuespiller Agnes Kittelsen (30) snakker om blant annet morsrollen. I intervjuet forteller hun at overgangen fra skuespilleryrkets høye tempo til å være mamma for Vetle (4,5) på heltid i begynnelsen, var sjokkerende.

Det fikk skuespillerkjæresten Endre Hellestveit (34) merke.

Til magasinet Stella beskriver hun seg selv som en «heks» i perioden hun satt hjemme med et nyfødt barn, mens kjæresten var ute på jobb.

• Les også fra Dagbladet Magasinet: Barn gjør deg mindre lykkelig.

- Angrer veldig - Jeg taklet det veldig, veldig dårlig, og det er en av de tingene jeg angrer veldig på.

- Jeg opplevde det å være hjemme med dette barnet som en form for... ikke straff, men som en negativ ting. Endre fikk mange store roller, og jeg satt hjemme og så på klokka. Da han kom hjem, bjeffet jeg «det er ti minutter siden forestillingen slutta, hva har du gjort?». Så ja, der møtte jeg meg sjøl i døra, sier Kittelsen til magasinet Stella.

Fant kjæresten på skolen Agnes Kittelsen er for de fleste kjent for sin tolkning av rollen som Tikken Manus fra suksessfilmen «Max Manus». I 2009 ble hun for sin prestasjon tildelt prisen for beste kvinnelige birolle under Amandautdelingen.

MAX SUKSESS: Agnes Kittelsen fikk Amanda-pris for sin rolletolkning av Tikken Manus i filmen «Max Manus». Foto: Filmweb
MAX SUKSESS: Agnes Kittelsen fikk Amanda-pris for sin rolletolkning av Tikken Manus i filmen «Max Manus». Foto: Filmweb Vis mer

Hun er utdannet fra Statens teaterhøgskole, hvor hun studerte i åra 2000-2003. Det var også der hun møtte Hellestveit.

- Vi var bare åtte stykker i klassen, og ut av disse ble det to par. Endre og jeg er i dag samboere med barn, mens de to andre er gift, har Kittelsen tidligere fortalt til Universitas.

- Vårt valg Høsten 2009 sto samboerparet på hver sin scene, Kittelsen på Oslo Nye Teater, samboeren på Nationaltheatret. Det betød lange kvelder for dem begge.

- Det kan bli en utfordring. Jeg synes litt synd på Vetle. Først har Endre premiere, i mellom har Vetle bursdag, og så har jeg premiere. Men det går seg til, sa Kittelsen til Dagbladet den gang.

- Det er vårt barn, vårt valg og vårt problem. Og vi er utrolig mye sammen, jeg føler meg veldig privilegert.

- Umoden oppførsel Men det å være mor har ikke alltid vært like lett for Kittelsen. På spørsmål fra magasinet Stella om hun la skylda på kjæresten for situasjonen hun var i, svarer Kittelsen følgende:

- Ja, jeg satte nok ut skyld på mennesker rundt meg på ting som definitivt var mine egne valg, uten å evne å se at det var jeg selv som hadde skapt rammene. Det var en ganske umoden måte å oppføre seg på, sier hun til Stella.

NYTT NUMMER: Den nyeste utgaven av magasinet Stella er i salg nå.
NYTT NUMMER: Den nyeste utgaven av magasinet Stella er i salg nå. Vis mer

Kittelsen er snart aktuell i rollen som Barnums kjæreste når Lars Saabye Christensens roman «Halvbroren» blir tv-serie.

KJÆRESTER: Agnes Kittelsen og Endre Hellestveit møtte hverandre da de studerte på Teaterhøgskolen. Her er de fotografert sammen i 2005. 
Foto: Sjalg Ekeland/Dagbladet
KJÆRESTER: Agnes Kittelsen og Endre Hellestveit møtte hverandre da de studerte på Teaterhøgskolen. Her er de fotografert sammen i 2005. Foto: Sjalg Ekeland/Dagbladet Vis mer