Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Det er en skam at noen som har reist til månen må gjøre dette

Buzz Aldrin (80) klar for «Skal vi danse» i USA.

BLIR DANSE-KJENDIS: Buzz Aldrin (80) trenger penger og har sagt ja til "Dancing With the Stars".  Foto: SCANPIX/AP Photo/Wilfredo Lee
BLIR DANSE-KJENDIS: Buzz Aldrin (80) trenger penger og har sagt ja til "Dancing With the Stars". Foto: SCANPIX/AP Photo/Wilfredo Lee Vis mer

||| 21. juli 1969 sto Edwin «Buzz» Aldrin og Neil Armstrong på Månen som de første menneskene noensinne. 41 år seinere vil Aldrin ta et lite steg for ham, men et stort steg tilbake i rampelyset når han går på dansegulvet i amerikanske «Skal vi danse».

80-åringen får følge av blant andre «Baywatch»-babe Pamela Anderson (42) og Pussycat Doll Nicole Scherzinger (31) når «Dancing with the Stars» starter opp igjen i sin tiende sesong 22. mars.

Skal vi tro TV-bloggen Zap2It legger ikke astronauten skjul på at han trenger pengene.

Å ha reist til et annet himmellegeme i en romrakett kvalifiserer nemlig ikke til noe mer enn nøktern pensjon fra den amerikanske staten.

PÅ MÅNEN: Buzz Aldrin landet på Månen sammen med Neil Armstrong på ekspedisjonen Apollo 11 i 1969. Foto: SCANPIX/NASA
PÅ MÅNEN: Buzz Aldrin landet på Månen sammen med Neil Armstrong på ekspedisjonen Apollo 11 i 1969. Foto: SCANPIX/NASA Vis mer

Lever på trygd- Siden jeg lever på pensjonspengene fra luftforsvaret og trygd, er jeg tvunget til å synge for middagen, sier den levende legenden.

- De fleste astronauter lever av å markedsføre memorabilia og signere autografer. Det er ikke som å være fotballspiller og tjene millioner på millioner. Det er en skam at noen som har reist til månen er nødt til å gjøre dette, sier han.

Høy medieprofilAv astronautene som fløy Apollo til Månen mellom 1968 og 1972, og av de tolv som satte sine bein på overflaten, er Aldrin kanskje den som har holdt høyest mediaprofil.

KLAR FOR DANS: Nicole Scherzinger (31) fra Pussycat Dolls. Foto: STELLA PICTURES
KLAR FOR DANS: Nicole Scherzinger (31) fra Pussycat Dolls. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Han har vært åpen om kampen mot depresjon og alkoholisme og gitt ut en rekke bøker. De senere åra har han vært en profilert forkjemper for planleggingen av nye bemannede romferder. I fjor var Aldrin med på gameshowet «The Price is Right».

Han har over 800 000 følgesvenner på Twitter, og på Youtube kan man stadig hygge seg medklippet der den aldrende månefareren klinker til en konspirasjonsteoretiker som hevder landingene aldri fant sted.

KLAR FOR DANS: Pamela Anderson (41). 
Andre deltakere er kunstløper og gullmedaljør fra Vanvouver-OL Evan Lysacek (24) og TV-mamma Kate Gosselin (34).
Foto: STELLA PICTURES
KLAR FOR DANS: Pamela Anderson (41). Andre deltakere er kunstløper og gullmedaljør fra Vanvouver-OL Evan Lysacek (24) og TV-mamma Kate Gosselin (34). Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media