Selma Ibrahim:

- Det er fælt å si høyt

Årets «BlimE!»-artist forteller om en tøff ungdomstid.

MOBBING: Selma Ibrahim har kjent mobbing på kroppen. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK
MOBBING: Selma Ibrahim har kjent mobbing på kroppen. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som årets «BlimE!»-artist er det opp til NRK-programleder Selma Ibrahim (27) å fremme omsorg og vennskap for barna i Norge. «BlimE!» har pleid å vise fram at alle er forskjellige og at alle fortjener å bli inkludert til tross for det.

NRK Supers kampanje er en viktig brikke i kampen mot mobbing, og Ibrahim, som i år er kampanjens ansikt, har kjent mobbing på kroppen.

I denne ukas episode av NRKs «Lindmo» røper programlederen, kjent fra «Supernytt» og «MGPjr.», at hun har stått på begge sider - hun har både mobbet andre, og blitt mobbet selv.

Ville føle seg trygg

Ibrahim forteller til programleder Anne Lindmo (52) at hun i 8. klasse var opptatt av å få andre til å le. Hun ville være «klasseklovnen» - det handlet i stor grad om å være trygg selv. Å ikke bli utsatt selv.

Om hun fikk andre til å le, så ville ingen le av henne. Da Lindmo spør hvem dette kunne gå utover svarer Ibrahim ærlig:

- Det kjipe er at det kunne være hvem som helst. Det var lett for meg i 8. klasse å ta de som var svakere enn meg. Jeg kunne la det gå utover noen som var litt annerledes og stille. Hvis jeg så bort på jentene og fikk dem til å le, var jeg fornøyd. Det er fælt å sitte å si høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.