BLIR TONE GRAVID I 2013?: Det spørsmålet kan bettingselskapet NordicBets kunder sette penger på. Damlis manager, David Eriksen, synes det er forkastelig. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR TONE GRAVID I 2013?: Det spørsmålet kan bettingselskapet NordicBets kunder sette penger på. Damlis manager, David Eriksen, synes det er forkastelig. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Det er forkastelig

Raser mot baby-veddemål om Tone Damli.

(Dagbladet): I går lanserte spillselskapet NordicBet et veddemål som gir kundene mulighet til å sette penger på hvorvidt artist Tone Damli Aaberge (24) annonserer sin graviditet i løpet av kommende år.

Det får PR-eksperter og Damlis manager til å rase.

- Trist - Jeg synes det er forkastelig at de går så inn i de private. Man har sett tilsvarende utenlands, men det er trist at det har kommet til Norge, sier manager David Eriksen til Dagbladet.

Da Dagbladet kontaktet Eriksen var han ikke klar over at veddemålet eksisterte.

- Vi har opplevd mye forskjellig som føles krenkende, men ikke i forbindelse med spill, sier han.

- For langt Mediedirektør i Carat, Jarle Thalberg, er enig med Eriksen i at veddemålet er forkastelig.

- Det begir seg for langt inn på kjendisene. I utgangspunktet tror jeg ikke at nordmenn ønsker at man skal kunne sette penger på slike ting, men så er det sikkert noen som synes at det er moro også, sier han.

Thalberg mener at dette er en trend som bare vil fortsette:

- Ser man til utlandet er dette svært vanlig. De fleste spillselskapene er internasjonale, og det er vanskelig å hindre denne utviklingen fra å skje i Norge.

- Ikke tillat Rune Timberlid, seniorrådgiver i Lotteri- og stiftelsestilsynet, påpeker at denne form for gambling ikke er tillatt i Norge.

- Det er ikke noe nytt at de bruker menneskers privatliv som gamblingobjekter. Dette er et godt eksempel på at det er bra å ha et forsvarlig pengespillregelverk som vi har i Norge, sier Timberlid.

BABYVEDDEMÅL: I går lanserte spillselskapet NordicBet dette spillet. Foto: Skjermdump
BABYVEDDEMÅL: I går lanserte spillselskapet NordicBet dette spillet. Foto: Skjermdump Vis mer

Han påpeker at det er vanskelig å forhindre selskapene i å praktisere sin virksomhet da de tilbyr sine tjenester over nettet.

- Der gjør de som nesten som de vil, selv om det er gjennomført et forbud mot å overføre penger mellom norske banker og utenlandske spillselskaper. Men vi jobber med å hindre dem fra å markedsføre seg, og gjør en god jobb der.

- Må tåle dette PR-ekspert Jarle Aabø i medieselskapet Aabø & Co mener imidlertid at veddemålet er et bra PR-stunt fra Nordicbets side.

- Det er ikke noe umoralsk eller uetisk i at spillselskapet vil tjene penger på en kjendis som så til de grader søker PR selv. Tone må bare tåle dette, mener han.

- Men er ikke dette å gå litt over i Damlis private sfære?

- Jeg vil neppe tro at hennes graviditet blir en privatsak, sier Aabø.

Beklager - Tone er jo ei søt jente som er veldig i vinden om dagen. Hun og Aksel er begge veldig frampå, så vi ser ikke bortifra at en graviditet venter. Dette er ment som ren underholdning, og jeg ser ikke at det er noe problematisk ved det, sier Kim Rud Petersen, NordicBets talsmann.

Veddemålet ble lansert i går, og Petersen har derfor ikke registrert hvordan interessen har vært, men peker på at spill om kjendiser ofte er blant de mest populære.

Han beklager dersom Damli reagerer på spillet.

- Jeg håper ikke at hun tar seg nær av det. Dersom hun ringer og ber oss trekke det, skal vi selvfølgelig gjøre det, sier han.

MISFORNØYD: David Eriksen er Tone Damli Aaberges manager, og er langt fra fornøyd med babyspillet Nordicbet lanserte i går. Foto: Ellen Andrea Grønneberg / Dagbladet
MISFORNØYD: David Eriksen er Tone Damli Aaberges manager, og er langt fra fornøyd med babyspillet Nordicbet lanserte i går. Foto: Ellen Andrea Grønneberg / Dagbladet Vis mer
FORLOVET: I sommer ble det kjent at artist Tone Damli Aaberge hadde forlovet seg med sin skuespillersamboer Aksel Hennie. Nå setter folk penger på om en graviditet er å vente i løpet av 2013. Foto: Stella Pictures
FORLOVET: I sommer ble det kjent at artist Tone Damli Aaberge hadde forlovet seg med sin skuespillersamboer Aksel Hennie. Nå setter folk penger på om en graviditet er å vente i løpet av 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer