Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Aylar Lie om poker:

- Det er helt vanlige folk som har dette som en hobby

Aylar Lie (34) mener det er på høy tid at de norske poker-reglene endres.

POKERSPILLER: Aylar Lie har de siste åra slått seg opp som en profilert pokerspiller. Hun mener de norske poker-reglene bør endres. Foto: Partypoker
POKERSPILLER: Aylar Lie har de siste åra slått seg opp som en profilert pokerspiller. Hun mener de norske poker-reglene bør endres. Foto: Partypoker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld slo oslopolitiet til mot fem ulovlige pokerklubber i hovedstaden. Ifølge Aftenposten var rundt 100 politifolk involvert i aksjonen, og de rammede klubbene ble stengt.

Fem personer ble arrestert under razziaene, som ble utført på mistanke om at klubbene har betalt beskyttelsespenger til kriminelle gjenger på østlandsområdet.

Razziaene har gjort at debatten om poker på nytt er kommet opp.

Aylar Lie (34) har de siste åra blitt en profilert pokerspiller, og ble blant annet rangert som Europas beste kvinnelige pokerspiller i fjor. Den tidligere modellen og realitydeltakeren er blant dem som mener poker-reglene må endres i Norge.

- Vi har et svært godt pokermiljø, og det er helt vanlige folk som har dette som en hobby med et sunt forhold og kontroll over pengebruken, sier hun til Dagbladet.

Må være i omgangskrets

I Norge i dag er det lovlig å spille poker, men man må følge et visst lovverk. Maks ti personer kan delta, og den høyeste innsatsen man kan komme med, er 1000 kroner per spiller. Dette må foregå i private hjem, uten preg av profesjonalitet. De deltakende spillerne må i tillegg være i nær omgangskrets med hverandre.

Etter at den nye straffeloven trådte i kraft i oktober 2015, ble det ikke lenger mulig å bøtelegge pokerspillere. Selv om regelverket er enkelt å forholde seg til, er det ikke alle som synes det er fritt nok i dag.

PROFILERT POKERSPILLER: Aylar Lie ble i fjor Europas beste kvinnelige pokerspiller. Foto: Merit Poker.
PROFILERT POKERSPILLER: Aylar Lie ble i fjor Europas beste kvinnelige pokerspiller. Foto: Merit Poker. Vis mer

Da Frp kom i regjering i 2013, ble pokerreglene myknet opp. Partiet har flere ganger ytret ønske om å gjøre poker lovlig i Norge, men har foreløpig ikke fått gjennomslag for forslaget.

- Helt vanlige folk

Den profesjonelle pokerspilleren Aylar Lie er blant dem som støtter Frp i forslaget om å gjøre poker lovlig i Norge.

Lie er for tida på Kypros, der hun deltar på en turnering. Hun har tydelige meninger om dagens regelverk, og mener det er på høy tid at regelverket blir endret slik at poker kan tilbys i ordnede former og inntektene fra drift kan gå til gode formål.

Hun mener en regulering med tapsgrenser vil være tilstrekkelig tiltak for å beskytte dem som måtte ha et problem, men samtidig åpne for at alle nordmenn uten spill-problemer kan bedrive poker i eget land.

- En regulering med tapsgrenser vil beskytte de som faktisk har et problem, samtidig som de mange hundre tusen nordmenn som er interessert i poker kan få spille dette ferdighetsspillet lovlig, forklarer hun, og legger til at poker er en tankesport som sendes på sportskanalene i utlandet.

DELTOK I NM: Aylar Lie var blant deltakerne i NM i poker 2011 i Riga.
Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
DELTOK I NM: Aylar Lie var blant deltakerne i NM i poker 2011 i Riga. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Lie ble, som tidligere nevnt, rangert som Europas beste kvinnelige pokerspiller i fjor, og har ingen sponsorer bak seg.

- Selv bestemte jeg meg for å leve av poker ifra 2016 da helsen min var på bedringens vei etter mange år med sykdom og har måttet reise til utlandet for å delta på internasjonale turneringer slik at jeg kan leve av dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!