- Det er ikke jeg som har et problem fordi jeg er homofil

Tooji bestemte seg for å være åpen om legningen sin etter å ha snakket med en mann som jobbet på krisetelefon.

- VILLE FÅ FOLK TIL Å TENKE: Tooji valgte å komme ut av skapet med låta og videoen «Father», som var fjorårets offisielle Pride-låt. Med videoen ønsket han at folk skulle ta et politisk standpunkt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- VILLE FÅ FOLK TIL Å TENKE: Tooji valgte å komme ut av skapet med låta og videoen «Father», som var fjorårets offisielle Pride-låt. Med videoen ønsket han at folk skulle ta et politisk standpunkt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da han var liten, var Tooji sikker på at alle ble forelsket i både jenter og gutter. Akkurat som han selv ble. Da han forsto at dette ikke var tilfelle, og at han selv ble mer tiltrukket av gutter enn av jenter, bestemte han seg for å være ærlig.

- Det er ikke jeg som har et problem fordi jeg er homofil, det er de som ikke kan akseptere meg for den jeg er, som eier problemet, sier han på telefon fra andre siden av jorda.

Touraj Keshtkar (29), mest kjent som Tooji, befinner seg i Japan, på ferie med mannen han forlovet seg med i april i år.

Tooji er barnevernspedagog og artist, og ble kjent for massene da han representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2012 i Aserbajdsjan.

I fjor bestemte han seg for å fortelle offentligheten at han er homofil, noe han gjorde gjennom låta og videoen «Father», som var årets offisielle Pride-låt.

Det gikk ikke upåaktet hen, noe vi kommer tilbake til.

Moren forsto

Tooji kom til Norge sammen med sin mor som ettåring. De var asylsøkere fra Iran. Da han som 14-åring fortalte moren at han var homofil, hadde hun skjønt det allerede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer