Hertuginne Camilla:

- Det er ikke lett

Hertuginnen åpner opp i nytt intervju.

FYLLER ÅR: Snart blir hertuginne Camilla, kona til prins Charles, 75 år gammel. Foto: David Davies/Pa Photos/NTB
FYLLER ÅR: Snart blir hertuginne Camilla, kona til prins Charles, 75 år gammel. Foto: David Davies/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Hertuginne Camilla (74), Storbritannias kommende dronning, fyller år den 17. juli og runder med det 75.

I et nytt intervju med britiske Vouge reflekterer hertuginnen rundt forholdet til prins Charles, og den enorme medieoppmerksomheten de har fått helt fra starten av.

Prins Charles' tidligere kone, avdøde prinsesse Diana, var høyt elsket av det britiske folk. Dermed var det ikke bare-bare da hertuginne Camilla kom inn i bildet. Det ble mange spekulasjoner, oppslag og overskrifter - og ifølge Vogue ble det til at mange valgte side.

I 2017 uttalte hertuginne Camilla seg om tida med det enorme søkelyset og fortalte blant annet at hun på et tidspunkt ikke kunne gå noe som helst sted.

OBS: Prins Charles var litt uheldig da han besøkte Harrogate. Video: KameraOne. Vis mer

- Man må gå videre

- Det var helt forferdelig. Det var en ekstremt ubehagelig tid og noe jeg ikke hadde ønsket overfor min verste fiende. Jeg hadde ikke overlevd om det ikke var for familien min, fortalte hun i et intervju med The Mail On Sunday den gangen.

Heldigvis for hertuginnen er den tida et tilbakelagt kapittel, og de fleste vil nok mene at populariteten hennes har økt betraktelig. I det nye Vogue-intervjuet innrømmer hun at det ikke har vært en enkel vei å komme dit.

- Det er ikke lett. Jeg ble gransket i så lang tid at du må nesten bare finne en måte å leve med det på. Ingen liker å bli sett på hele tida, og bli kritisert. Men jeg tror at til slutt, så hevet jeg meg over det og gikk videre. Man må gå videre i livet, uttaler hertuginnen til magasinet.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

I det samme intervjuet avslører hertuginnen at det ikke blir noen stor feiring i juli, til tross for at hun fyller 75 år.

- Jeg vil tilbringe dagen med familie og venner, forklarer hun til magasinet.

- Rart

Hertuginnen uttaler også at hun ikke lenger tenker så mye over det å fylle år.

- Du vet, mora mi døde da hun var 72, så jeg har overlevd henne. Noe som er rart, sier hun til magasinet når hun reflekterer rundt det å bli eldre.

I intervjuet snakker hun også varmt om barnebarna. Hertuginne Camilla har fem barnebarn, i alderen 12 til 14. 74-åringen kan røpe at hun elsker å sende tekstmeldinger med dem, og at hun bruker iPaden sin til å spille ordspillet «Worlde» med en av dem.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Humrende forteller hertuginnen at det er svært tilfredsstillende når barnebarnet poengterer at hun er «genial» i forbindelse med internettspillingen deres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer