Kong Harald og dronning Sonja:

- Det er kulturkrasj

Kongeparet uttaler seg for første gang om Durek Verrett.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SYKKYLVEN (Dagbladet): Kongeparet befinner seg for tida på en fylkestur i Møre og Romsdal. Der ble kong Harald (85) og dronning Sonja (85) konfrontert med Durek Verrett-kritikken.Verrett (47) er forlovet med prinsesse Märtha Louise (50).

Verrett har stått for flere omstridte uttalelser, blant annet rundt coronasykdom, men kongeparet har hittil ikke kommentert saken.

Verrett har blant annet sagt at han ble smittet av viruset under et besøk i Norge, men nektet å la seg behandle da han hevdet en medaljong gjorde ham frisk. Denne medaljongen selger han på sin egen nettside for over 2000 kroner, skriver NRK.

Da de møtte pressen tirsdag kveld ble kongen imidlertid konfrontert om Durek-dramaet.

- Vi kommer til å snakke med ham. Det er kulturkollisjon vi merker nå, sier kongen på spørsmål fra NRK og NTB.

- Nå er jeg så heldig, eller uheldig, at jeg nettopp har vært syk selv. Og i -dette landet har vi et utmerket helsesystem, jeg kan bare si at det er veldig bra å ha et sånn helsesystem som vi har i Norge. Og selv Durek Verrett har nytt godt av vårt helsesystem, sier kong Harald videre til pressen, mens dronning Sonja legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.