Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Katharina Andresen:

- Det er lett å miste motivasjonen

Slik takler Ferd-arvingen karantenen.

I KARANTENE: Katharina Andresen er bare en av mange nordmenn som nå sitter i karantene. Nå åpner hun opp om hvordan hun får tida til å gå. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
I KARANTENE: Katharina Andresen er bare en av mange nordmenn som nå sitter i karantene. Nå åpner hun opp om hvordan hun får tida til å gå. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Store deler av Norge sitter i disse dager hjemme, om det så er i form av karantene, isolering eller hjemmekontor. Målet er å begrense smitten av covid-19, som så langt i Norge har krevd tolv menneskeliv. FHI opplyser om at over 2600 mennesker i Norge er smittet, men det er trolig store mørketall der ute.

BLE SMITTET: Trude Lorentzen er journalist i Dagbladet. Hun har fått påvist coronaviruset - slik oppleves det for henne. Video: Trude Lorentzen Vis mer

Vi var tidlig ute med smittehemmende tiltak, som den pålagte to uker lange karantenen alle som har reist utenfor Norge må ha, når de kommer hjem. Akkurat nå sitter Katharina G. Andresen (24), kjent som Ferd-arving og en av Norges rikeste kvinner, i en slik karantene.

Hun studerer til vanlig i London, men bestemte seg for å reise hjem igjen da UD kalte nordmenn i utlandet hjem igjen. Nå sitter hun i en to uker lang karantene, der omgang med andre skal begrenses og forholdsregler skal tas ved eventuelle turer ut.

Bevarer roen

Dagbladet omtalte at hun pakket kofferten og forlot Norge. Siden den gang har hun hyppig delt hvordan hverdagen er, med Instagram-følgerne sine. Andresen har lagt ut leiligheten sin på Frogner til salgs en rekke ganger, men den er foreløpig ikke solgt og er fjernet fra markedet. Det er her hun tilbringer karantenetida.

I en uttalelse til Dagbladet den gang fortalte hun at hun oppfordret alle i liknende situasjon som henne selv til å overholde reglene, slik at potensiell smitte blir mest mulig begrenset. I et nytt intervju med E24 snakker 24-åringen om hvordan den siste uka har vært for henne - noe som muligens kan inspirere andre i samme båt.

- Det er viktig for meg å sette seg noen mål for hverdagen. Når du skal stå opp, hva du skal få ut av dagen, hvor mange ord eller oppgaver du skal skrive et cetera, forklarer Andresen til finansnettstedet.

Dagene fylles med mye forskjellig. Hun studerer ved Regents i London, og skolen har klart å omstille seg i denne perioden slik at forelesninger og annet strømmes. Mye foregår på nett, slik at hun kan følge med hjemmefra. Samtidig sitter hun og følger med på hvordan ting går i familieselskapet Ferd, som faren hennes - tobakksmilliardær Johan Andresen - i sin tid gründet.

Når hun ikke gjør det, har hun heldigvis hunden Tycho som sørger for distraksjoner.

- Det er lett å miste motivasjonen, men da sørger jeg for å ta noen pauser. Jeg har en hund, Tycho, som trenger sine turer. Jeg sørger for at vi går steder som er lite befolket. Det synes jeg er forfriskende og gir meg ny energi. Det er bare ved dette tilfellet jeg beveger meg ut av leiligheten, sier hun til nettstedet.

Flere tips

Av andre nevneverdige aktiviteter en kan finne på i karantene, nevner Andresen at hun forsøker å lære seg yoga. I tillegg prøver hun å lage mat fra bunnen av, se dokumentarer og å spille brettspill.

Flere andre kjendiser sitter for tida i karantene, og mange har delt tips og triks om hvordan man kan få tida til å gå i den kommende perioden.

Isabel Raad er i karantene etter en utenlandsreise. For å få tida til å gå har hun laget videoer til YouTube, og har lagt ut flere innlegg på Instagram.

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman satt begge i karantene, noe de bestemte seg for å lage podkast om. Det samme har Erik Anders Sæter og Henrik Elvejord Borg bestemt seg for - riktignok over telefon.

Blogger Marna Haugen Burøe måtte også rett i karantene, etter en tur til det afrikanske kontinentet.

TAR FORHOLDSREGLER: Bloggeren Marna «Komikerfrue» Haugen blir urolig av det hun leser i media om coronaviruset. Programleder: Emilie Rydning Vis mer

- Jeg er med på dugnaden og holder meg hjemme i karantenetida. Det skulle bare mangle. Jo flinkere vi er nå, jo fortere blir vi ferdige med dette og kan få tilbake livene våre, sa hun til Dagbladet nylig.

Hun ramset opp en rekke tips til hva man kan finne på i karantenetida, og trakk fram at hun endelig kan ta tak i ting hun vanligvis skyver unna.

- Mine beste tips til ting å gjøre i karantenetida er ting man ellers ikke rekker, som man vil takke seg selv for seinere. Bestille julekort for eksempel, eller stryke bunadskjorta, rydde i garderoben og garasjen. Så frø i vinduskarmen har vi også på lista, men da må noen ut og kjøpe jord til meg.

Hele Norges coronakart