Jørgine Massa Vasstrand:

- Det er mange som har urealistiske tanker om hvordan kroppen ser ut etter fødsel

Treningsbloggeren hylles i sosiale medier.

ÆRLIG: Treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand ønsker å framstille tida etter fødselen så ærlig som mulig, og deler helt ufiltrerte bilder på bloggen. Foto: Privat, TV 2
ÆRLIG: Treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand ønsker å framstille tida etter fødselen så ærlig som mulig, og deler helt ufiltrerte bilder på bloggen. Foto: Privat, TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For bare noen uker siden kunne treningsbloggeren og «Bloggerne»-profil Jørgine Massa Vasstrand (29), som går under aliaset Funkygine, ønske sitt tredje barn velkommen til verden sammen med ektemannen Morten Sundli (28).

Dette er parets første barn sammen, mens Vasstrand har de to barna Filippa og Sokrates fra et tidligere forhold.

Tilværelsen som trebarnsmor ser tilsynelatende ut til å ha gått på skinner for den nybakte mora, som bare noen dager etter fødsel dro på stranda med familien sin.

- Vi valgte å reise hjem fra sykehushotellet en dag etter fødselen. Det hadde vært kjedelig å sitte inne i finværet, sa hun til Se og Hør den gang.

Vil normalisere fødselskroppen

Dagene etter fødsel har den unge trebarnsmora dokumentert godt i sosiale medier, hvor flere har bitt seg godt merke i at hun har kommet seg raskt opp på beina igjen etter fødsel.

I et lengre innlegg på bloggen tar hun nå et oppgjør med alle forventningene rundt en fødsel og tida etter.

I innlegget der hun sammenlikner sine tre svangerskap, og tida etter fødslene, deler hun også en rekke nye bilder av kroppen sin etter det siste svangerskapet med sønnen Milano.

DAG ÉN: - Noen timer etter fødsel. Mor og barn i bleie, skriver Jørgine til bildet på bloggen. Foto: Privat.
DAG ÉN: - Noen timer etter fødsel. Mor og barn i bleie, skriver Jørgine til bildet på bloggen. Foto: Privat. Vis mer

- Jeg ønsker å framstille det så riktig som mulig og ikke legge skjul på noe. Det er mange som har urealistiske tanker om hvordan kroppen ser ut etter fødsel, sier treningsbloggeren til Dagbladet og legger til:

- Alle opplever kroppen forskjellig. Noen kan være tilbake til normalen bare uker etter fødsel, mens for andre tar det lengre tid. Det er viktig å få fram at alle er forskjellige og at man har ulikt utgangspunkt.

13 DAGER SEINERE:- Magen min er kjempemyk, og jeg har mye løshud enda, skriver hun til dette bildet, og legger til at hennes sønn Sokrates elsker å leke med den myke magen. Foto: Privat.
13 DAGER SEINERE:- Magen min er kjempemyk, og jeg har mye løshud enda, skriver hun til dette bildet, og legger til at hennes sønn Sokrates elsker å leke med den myke magen. Foto: Privat. Vis mer

Raskt tilbake til normalen

I det lengre blogginnlegget skriver trebarnsmora at hennes aller første fødsel med Fillippa var vondere enn det hun nå nylig akkurat var gjennom.

- Jeg var 19 år da jeg fikk Filippa. Jeg husker jeg følte meg i fin form etter fødselen, men jeg hadde sydd, og det var ubehagelig både å sitte og gå. Magen trakk seg tilbake til utgangspunktet bare i løpet av få dager, og det tok heller ikke lang tid før jeg følte kroppen var tilbake til sitt gamle jeg, skriver Vasstrand på bloggen.

Hennes andre fødsel derimot gikk ikke like på skinner som hennes første.

Fødselen med Sokrates innebar mye mer dramatikk. Treningsbloggeren opplevde nemlig noe svært traumatisk kort tid etter fødselen av sønnen Sokrates

- Så var det Sokrates fire år etter. Jeg mistet to liter blod rett etter fødselen, og brukte litt tid på å komme meg helt til hektene igjen. Men da jeg først kom i gang, gikk det som ei kule. Vi trente på stuegulvet og gikk i bratte motbakker. Han i vogn, med meg som påhengsmotor, skriver hun.

Med fødselen til Sokrates i tankene har Jørgine tidligere fortalt at hun var svært nervøs før fødselen med Milano. Heldigvis gikk fødselen for seg uten dramatikk, og tida etterpå har vært enklere enn de to andre.

- Nå er jeg 29 år og det er snart to uker siden tredjemann kom til verden. Formen er fin, og sammenliknet med de to forrige svangerskapene hvor jeg følte meg litt ødelagt nedentil, kan jeg denne gangen nesten ikke kjenne at jeg har født, skriver hun.

Kroppen har derimot forandret seg.

- TUNGT Å SE PÅ: Et utvalg profiler fra «Bloggerne» avslører noe av det vi får se i den kommende sesongen, som har premiere 2. april på TV 2 Livsstil. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

- Magen trekker seg sakte, men sikkert tilbake, men i et helt annet tempo denne gangen. Ikke så rart egentlig, den var tross alt dobbelt så stor rett etter denne fødselen som det den var etter første gangen, skriver hun.

Får ros

Bildedeling etter fødsel har de siste åra vært et betent tema i både sosiale medier og i avisene.

Bildene, som Vasstrand også har delt på Instagram, har fått stor respons de siste timene. Flere lar seg imponere og roser treningsbloggeren for sin åpenhet.

- For en dame - du er herlig, ærlig og helt rå, skriver en i kommentarfeltet.

- Årets viktigste bilde, skriver en annen.

- Det tok tross alt ni måneder å utvikle en høygravid kropp. Så at omstillingen til ikke gravid tilstand tar litt tid, må en nesten regne med, skriver Vasstrand på bloggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer