Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Det er mange som synes denne festen er ganske gjev å komme på

Signy Fardal inviterte 500 gjester til bakgårdsfest.

(Dagbladet): - Vi må ha champagne. Vent her, jenter, vi må ha champagne.

Elle-redaktør Signy Fardals paljettkjole glitrer om kapp med sola idet hun småløper på Chanel-hælene inn i Frankrikes ambassades bakgård for å hente boblevann til resten av redaksjonen.

Det er et kvarter før den årlige Elle-sommerfesten går i gang. For åttende år på rad. Men denne skiller seg fra de forestående sju: Denne gang er det nemlig kombinert sommer- og bursdagsfest. Kvinnemagasinet Elle fyller 15 år i år.

- Jeg tror feiringen blir helt fantastisk. Været er på vår side. Vi har vært så nervøse - det er vi jo hver sommer - for at været skal svikte. Men dette er jo den varmeste, fineste sommerdagen hittil i år, sier vertinnen.

- Det tyder på at vi har vært snille jenter, at vi er snille jenter, at jeg er ei snill jente, legger hun smilende til.

500 gjester Svartkledde sikkerhetsvakter står i porten og passer på at de eneste som slipper inn er blant de 500 menneskene som står på gjestelista.

- Det har vært et kaos de siste dagene selvfølgelig. Det er mange som synes denne festen er ganske gjev å komme på. Det synes vi jo er hyggelig, men så kan vi jo ikke slippe fram alle, forteller Fardal.

Nei, det er ikke alle som får invitasjon i posten. Elle inviterer folk som de «har med å gjøre på et eller annet vis»:

- Samarbeidspartnere, annonsører, intervjuobjekter, stylister, fotografer, journalister og modeller ... ja, oppsummerer Fardal.

I første omgang skal folk bare kose seg masse, forteller redaktøren. Deretter venter etterfest på Lille Asia i Hegdehaugsveien.

Fast inventar Blant de første som slipper gjennom den sorte porten i Drammensveien og setter kursen mot den røde løperen, er tidligere Melodi Grand Prix-ikon Per Sundnes.

- Jeg er alltid klar for fest, og særlig denne. Det er jo årets fest, smiler Sundnes.

Sundes meldte nylig overgang til TV3, der han skal være med i en ny runde av reality-serien «Homsepatruljen».

Til tross for at han var klar for å feste med sine nye arbeidskolleger John André Hanøy, Tore Vik, Espen Hilton og Alex Cornelius, blir han neppe sistemann ut den sorte porten torsdag kveld.

- Jeg reiser til fjellet i natt faktisk. Der skal jeg gjøre opp for intens jobbing de siste dagene ved å stelle i hagen, smiler Bodø-væringen.

Sundnes er nærmest fast inventar når Fardal og Elle inviterer celebritetene til sommerfest.

- Jeg får nye minner hver gang. Jeg liker at det er en fin miks av folk: Alt fra politikere til artister, sier han og setter kursen mot ambassadens bakgård, der det hele finner sted.

- Sikkert sommertegn Artist Lise Karlsnes poserer velvillig på rød løper, smiler, forteller at hun gleder seg. Kort tid etter renner det inn med norske kjendiser.

Jenny Skavlan, som ankom Elles sommerfest sammen med sin forlovede, Thomas Gullestad, erklærer herved sommerferien for åpnet:

- Elle-festene er et sikkert sommertegn, og nå starter sommerferien! Det er så mange fester der man må på jobb dagen derpå. Jeg skal jobbe litt i morgen, altså, men nå er det liksom sommerferie, smiler Skavlan fornøyd før hun tripper videre til neste fotograf.

Sigrid Bonde Tusvik er blant dem som muligens tar den litt lenger ut i kveld:

- Jeg har med meg Martin (Jøhndal, kjæresten, journ. anm.) og han pleier å holde ut lenger enn meg. Det er veldig greit, for da blir jeg liksom litt tvunget til å bli værende. Og denne festen ser jo kjempebra ut, sier Bonde Tusvik og kikker inn mot bakgården, forbi ballonger og champagne.

Feststemt kjendispar Rett bak Bonde Tusvik dukker også eks-kjæresten Henrik Thodesen opp sammen med sin kjære, Charlotte Thorstvedt.

- Vi skal mingle og kose oss, sier paret til Dagbladet, mens de står tett omslynget på den røde løperen.

De bedyrer at de ikke kommer til å være de første som forlater festen i kveld.

- Men heller ikke de siste. Et sted midt i mellom, kanskje? Vi får se det litt an i kveld, sier Thodesen.

- Min første Elle-fest «X Factor»-mentor Hanne Sørvaag har tatt med sin finalist fra programmet, Hege Øversveen, på kjendisfest. De to jobber for tiden sammen med Øversveens kommende plate, men har i kveld byttet mikrofoner og platestudio ut med ambassadebakgård og glamour.

- Dette er min første Elle-fest. Er det ikke bare å henge med morsomme folk og kose seg? Vi har iallfall strålende vær, og jeg gleder meg til festen, sier Sørvaag.

- Blir det sent i kveld for din del?

- Det er vanskelig å spå, men det blir nok ikke tidlig, smiler Sørvaag, før hun setter kursen mot hagefesten.

Ingen «Gubben og Gamla» Mens de fleste parene gikk side om side langs den røde løperen, valgte artist Mariann Thomassen og web-gründer Jørgen El-Fakiri annerledes. Artisten poserte iført sitt fargerike antrekk, mens El-Fakiri smøk seg rundt bak pressekorps og rød løper.

- Men vi er klare for fest begge to. Dette blir koselig, sier de og følger strømmen av kjendiser mot bakgården.

Til tross for at det bare er fem dager siden Daniel Frank og Ulrikke Døvigen ga hverandre sitt «ja» i Sogn og Fjordane, takket de ikke nei til å stille på Elle-fest.

- Vi er superklare for vår første fest som ektepar. Det gjør bare at denne festen blir enda bedre enn de forrige festene, smiler de.

At de nå er gift, har ingen innvirkning på festhumøret:

- Vi er så langt unna «Gubben og Gamla» som overhodet mulig, ler Frank.

Fra Port til Elle Blant de aller siste som ankommer festen, er Marion Ravn.

- Jeg er klar for festen, Elle er kjent for å ha gode fester, så dette blir bra.

Men helt sist er hun ikke.

Et par minutter etter at velkomstbandet har lagt fra seg kontrabass og gitar, og underholdningen fra bakgården tilsynelatende er i gang, dukker nemlig fotballkjendis John Carew opp på den røde løperen.

For få dager siden menget han seg med «The City»-stjerna Whitney Port.

- Vi var sammen med noen venner. Det var hyggelig, det, sier han.

- Er du klar for i kveld, da?

- Jeg er bare her for å treffe noen venner som jeg ikke har sett på lenge. Det blir gøy. Så får vi se hvor lenge det varer, smiler Carew.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media