ETT ÅR ETTER: 11. februar i fjor døde Whitney Houston. Nå, ett år etter, forteller broren Michael at han sliter med skyldfølelse fordi det var han som introduserte stjerna for narkotika. Foto: AFP / NTB scanpix
ETT ÅR ETTER: 11. februar i fjor døde Whitney Houston. Nå, ett år etter, forteller broren Michael at han sliter med skyldfølelse fordi det var han som introduserte stjerna for narkotika. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

- Det er min feil at Whitney begynte med narkotika

Michael Houston sliter med skyldfølelse etter søsteras død.

(Dagbladet): Det nærmer seg ett år siden verdensstjerna Whitney Houston ble funnet død i badekaret på sitt hotellrom i Beverly Hills.

I den forbindelse har den avdøde sangerinnens mor og bror møtt talkshowlegenden Oprah Winfrey for å lage en spesiell episode av Winfreys program, «Oprah's Next Chapter».

Feil «syndebukk» Episoden ble sendt på CNN mandag kveld, og blant flere avsløringer som dukket opp, er det særlig én som har skapt overskrifter i verdenspressen.

Det viser seg nemlig at Houstons famøse eksmann, Bobby Brown, slett ikke er mannen som først introduserte henne for narkotika.

Nå innrømmer nemlig sangerinnens eldre bror, Michael Houston, at det var han som fikk henne avhengig av de narkotiske stoffene på 80-tallet. Det melder blant annet nettstedet TMZ.

Føler seg skyldig - Du må forstå det, at på 80-tallet var det akseptabelt, svarer Michael, mens søskenparets mor, Cissy, tyr til tårer.

Houtson beskriver det som «en demon han må leve med resten av livet», og at han føler seg skyldig for sin søsters død.

- Det er smertefullt. Jeg føler meg ansvarlig for det jeg lot gå så langt, sier han i intervjuet, ifølge TMZ.

Klandrer fortsatt Brown Den ikoniske sangeren døde 11. februar, bare 48 år gammel.

Den offisielle dødsårsaken ble kort tid etter satt til å være drukning, men det har senere blitt sagt at Houston brukte kokain like før hun døde - noe som førte til hjerteproblemer.

Til tross for at broren nå innrømmer at det var han som introduserte Houston for narkotika, klandrer moren Cissy fortsatt Bobby Brown.

I en ny bok, kalt «Remembering Whitney», skriver moren om «I Will Always Love You»-sangerinnens turbulente liv, som var sterkt preget av narkotikamisbruk.

- Jeg tror at livet hennes ville ha vært annerledes. Det ville vært lettere for henne å bli nykter og å forbli nykter. I stedet var hun sammen med en som, i likhet med henne, ville feste. Det virket ikke som om han var behjelpelig på den måten hun trengte, skriver Cissy i boka ifølge Huffington Post.

MOR OG DATTER: Ett år etter at dattera døde, har mor Cissy Houston utgitt boka «Remembering Whitney». Foto: AP Photo/Evan Agostini Vis mer