- Det er nesten litt skummelt

Nå er det alvor for Alexander Rybak.

||| MOSKVA (Dagbladet.no): - Den siste prøven gikk kjempebra! Det er nesten litt skummelt, for jeg er vant til at generalprøver går dårlig, og at selve showet går bra. Hvis showet blir endra bedre enn prøven nå, så blir jeg fra meg av glede.

Det sier Alexander Rybak etter at den siste generalprøven foran kveldens semifinale er unnagjort.

- Blir som Spektrum
Prøven startet klokka 15.00 norsk tid, og de norske artistene gjennomførte en øyensynlig prikkfri gjennomkjøring foran tusenvis av publikummere på Olympiastadion i Moskva.

Om kveldens semifinale, som starter klokka 21.00 norsk tid, sier Alexander:

- Nå har jeg funnet roen, og jeg gleder meg. Jeg skal skildre en enkel kjærlighetshistorie som jeg får lov til å synge til folket. Dette blir som å være i Spektrum en gang til, mener Rybak ifølge NRKs pressetjeneste, og referer med det til finalen i den norske Melodi Grand Prix-finalen tidligere i vår.

- Forhåpentlig ryker jeg ikke
- «Fairytale» er jo ny for resten av Europa. Og forhåpentligvis ryker jeg ikke ut i kveld.

Går Alexander videre, skal han trekke startnummer for finalen på pressekonferansen etter TV-sendinga. Går han ikke videre, stiller han til et pressemøte med norske journalister. Begge alternativer kan du følge på Dagbladet.no.

På den kontinuerlig oppdaterte avstemningen i pressesenteret i Moskva, der journalister og akkrediterte bloggere stemmer på sine favoritter, leder Sakis fra Hellas. Han har i skrivende stund 402 stemmer mot Rybaks 346. Ukrainas Svetlana Loboda ligger på tredjeplass, fulgt av Aserbajdsjan, Estland, Kypros, Danmark, Polen, Serbia og Moldova.