Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

- Det er nok nå

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia deler et lengre innlegg om netthets etter kongens sjokk-avgjørelse.

TAR AVSTAND: Kort tid etter at kongen offentliggjorde endringer i kongehuset, deler prinsesse Sofia og prins Carl Philip et lengre innlegg om netthets. Foto: NTB Scanpix
TAR AVSTAND: Kort tid etter at kongen offentliggjorde endringer i kongehuset, deler prinsesse Sofia og prins Carl Philip et lengre innlegg om netthets. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det tidligere denne uka ble kjent at kong Carl Gustav (73) har tatt en beslutning om å fjerne fem av sine barnebarn fra kongehuset.

«Prins Alexander (3), prins Gabriel (2), prinsesse Leonore (5), prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1) er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke i framtida å påta seg kongelige oppdrag», het det blant annet i pressemeldingen.

Samme dag kom det også fram at barna til prinsesse Madeleine (37) og Chris O'Neill (45), og prins Carl Philip (40) og prinsesse Sofia (34) i større grad vil betraktes som privatpersoner.

Netthets

Både Madeleine og Carl Philip, og deres partnere, har uttalt at de ser på endringene som svært positive for sine egne barn.

Men torsdag kveld ser det ut til at det ikke bare har vært fryd og gammen etter at kongens endringer ble kjent, ifølge Expressen. Prinseparet har nemlig delt et lengre innlegg på sin felles Instagram-konto, hvor de blant annet skriver at de tar stor avstand fra netthets.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer