Rikke Isaksen:

- Det er tungt

«71 grader nord - team»-stjernen forteller om sin litt uvanlige hverdagsjobb.

TV-AKTUELL: Rikke Isaksen imponerer for tida seerne med sin innsats i «71 grader nord - team». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TV-AKTUELL: Rikke Isaksen imponerer for tida seerne med sin innsats i «71 grader nord - team». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

28 år gamle Rikke Isaksen startet TV-karrieren tilbake i 2018, da hun deltok i den første utgaven av norske «Ex on the Beach».

Siden den gang har hun vært å se i fjorårets sesong av «Kompani Lauritzen», og nå er hun aktuell som en av deltakerne i «71 grader nord - team». Der konkurrerer hun sammen med tidligere håndballspiller Frank Løke (42).

Da Isaksen først dukket opp på skandalerealityen for seks år siden var det trolig få som hadde sett for seg hvor hennes ferd ville ta henne. I tre år har hun nemlig jobbet på en fiskebåt i nord.

DUO: Rikke Isaksen og Frank Løke utgjør et av lagene i TV-konkurransen. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery
DUO: Rikke Isaksen og Frank Løke utgjør et av lagene i TV-konkurransen. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery Vis mer

Overfor Dagbladet forteller Isaksen nå mer om livet på båten, hvor hun har tilbrakt store deler av livet de seneste åra.

28-åringen forteller at hun til vanlig bor i hovedstaden, men at hun er på båten et halvår av gangen og bor der da. Da har de base i Tromsø.

- Livet på fiskebåten er ganske bra. Jeg har gjort det i tre år så jeg trives veldig godt med det.

RAMPESTREKER: Hockeygutta Martin Ylven og Anders Myrvold lar «71 grader nord»-rivalen få gjennomgå på tur. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Men det er klart det er kjipt å være borte så lenge av gangen, man føler at man går glipp av ganske mye.

Realityprofilen forteller om lange og krevende arbeidsdager ute på havet.

- Vi jobber seks timer på og seks timer av, så du sover kanskje maks tre til tre og en halv time sammenhengende, så det er jo tungt. Det er lite søvn, mye mat og mye fysisk aktivitet, forklarer hun når hun skal oppsummere hverdagen på fiskebåten.

En tur ut med båten varer ifølge 28-åringen i omtrent fem uker, men det er avhengig av hvor mye fisk det er. Når de er innom land er det gjerne ikke for mer enn 24 timer.

Med det som kan sies å være et ugunstig søvnmønster og mye jobb høres Isaksens fiskebåt-jobb ut som en relativt krevende jobb - men selv forsikrer hun om at det ikke er så ille som det høres ut som.

TØFF START: Fire kjendispar skal ut på tur i den nye sesongen av «71 grader nord - team». En av deltakerne får en tøff start i sesongpremieren. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Man tilpasser seg veldig, så man blir vant til det. Jeg trives veldig godt på jobb. Det er liksom ingen telefoner og sånne type distraksjoner, bare jobb, sier hun, og legger til at hun ser for seg å jobbe på fiskebåten i ett år til - minst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer