I SORG: Tidligere strandvolleyballspiller Bjørn Maaseide fikk sjokk da han hørte om den tragiske ulykken Vibeke Skofterud ble utsatt for. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SORG: Tidligere strandvolleyballspiller Bjørn Maaseide fikk sjokk da han hørte om den tragiske ulykken Vibeke Skofterud ble utsatt for. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Bjørn Maaseide om Vibeke Skofterud:

- Det er ufattelig trist

Bjørn Maaseide fikk sjokk da datteren overbrakte den triste beskjeden om Vibeke Skofterud sin bortgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag ettermiddag kunne politiet i Agder bekrefter i en pressemelding at det var den 38 år gamle, tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal søndag.

I tillegg til sin lange idrettskarriere har Vibeke Skofterud også deltatt i en rekke tv-programmer. Blant annet i NRK-programmet «Mesternes mester» - der hun var den eneste kvinnen i finalen mot Thor Hushovd (40) og Andreas Håtveit (32) i 2016.

Det året var også Elixia-gründeren og den tidligere sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide (50) med i det populære programmet. Under oppholdet ble de to veldig gode venner.

«MESTERNES MESTER» I 2016 kom Vibeke Skofterud til finalen i «Mesternes Mester». Her sammen med de andre dteltakeren Thor Hushovd, Bjørn Maaseide, Andreas Håtveit, Jan Åge Fjørtoft, Roy Johansen, Siri Eftedal Seland, Anette Sagen, Ragnhild Gulbrandsen og Anne Jahren sammen med programleder Dag Erik Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«MESTERNES MESTER» I 2016 kom Vibeke Skofterud til finalen i «Mesternes Mester». Her sammen med de andre dteltakeren Thor Hushovd, Bjørn Maaseide, Andreas Håtveit, Jan Åge Fjørtoft, Roy Johansen, Siri Eftedal Seland, Anette Sagen, Ragnhild Gulbrandsen og Anne Jahren sammen med programleder Dag Erik Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Fikk sjokk

Til Dagbladet forteller Maaseide, som befinner seg på Kragerø på Sørlandet, at det var dattera hans som overbrakte han den triste beskjeden om hans gode venninne Skofterud.

- Det var datteren min som ringte meg. Jeg fikk helt sjokk. Det er så ufattelig trist, forteller Maaseide.

- Vi er en hel gjeng sammen her nå, som alle kjente Vibeke. Det er så trist, legger han til.

- Bra dame

Maaseide minnes Skofterud som en levende, varm og bra dame - den samme oppfatningen flere av landets store idrettshelter og kjendiser også har av idrettsstjerna som la opp for bare to år siden.

På sosiale medier har det haglet inn med kondolanser på kort tid.

- Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver blant andre Petter Northug på Facebook.

På Instagram deles også flere bilder av den bortkomne idrettstjerna.

Erlend Elias skriver på sin Instagram-profil:

- Kjære @vibekeskofterud, jeg er tom for ord! Du var en så vakker sjel, med så mye omsorg for alle. Dette er bare en så vanvittig stor tragedie. Du var ett så stort forbilde, ett magisk menneske. Takk for alle turer og fine samtaler. Når jeg pusset opp leiligheten fikk du din plass på veggen, du lo litt når du så det, men jeg syns du var en så nydelig jente som var en så stor inspirasjon for så mange inkludert meg. Sender mine dypeste kondolanser til dine nære kjære. Hvil i fred kjære deg.

- Ubegripelig trist.. du vil bli dypt savnet av oss alle, skriver kollega i Plan-B, Harald Rønneberg.


- For 6 år siden ble jeg kjent med denne sprudlende, smilende og alltid positive jenta. Jeg er helt i sjokk! Mine tanker går til familien. Hvil i fred, Vibeke. Du vil bli savna, skriver blant andre håndballstjerna Camilla Herrem på Instagram til et bilde av de to.

- Snille, gode, morsomme Vibeke, med de vakreste isblå øynene. Dette var en grusom nyhet. Tankene mine går til dine nærmest. Hvil i fred, skriver komiker Ørjan Burøe på Instagram.

Også golfspiller Suzann «Tutta» Pettersen har delt sin sorg med sine følgere på Instagram.

- Ufattelig trist å høre at verden har mistet et så fantastisk menneske som deg! En jente med mer tæl og humør skal en lete lenge etter! Tusen takk for all glede og latter du har gitt! Vil aldri glemme den gode samtalen vi hadde i vinter om det neste kapittelet vi begge hadde foran oss! For å si det som du ville sagt det selv, helt jævlig kjipt at det skulle ende så fort!. Hvil i fred, du vil aldri bli glemt, skriver hun.

Skøyteløper Hege Bøkko (26) sender tanker til familie og venner:

- Dette er så ufattelig trist og meningsløst. Snille, gode, vakre, alltid smilende og imøtekommende, Vibeke. Hvil i fred. Tanker går til familie og venner.

- Tenker spesielt på denne dagen her..hvor selveste deg hadde meg som drømmegjest. For en drøm! Hvert møte siden har vært en gave. Vi sees i drømmene, Vibeke. Sov godt, skriver komiker Cess, som også har blitt kjent med Skofterud gjennom tv-programmer.

Livsstilsblogger Espen Hilton (36) skriver et langt innlegg på sin Instagram-profil:

- Vi lever i en verden som ikke stoler på følelser, igjen og igjen påminnes vi om at følelser ikke er like viktig som fornuft. At følelser er barnslige, uansvarlige og farlige. Vi lærer ignorere dem og kontrollere, benekte dem. Vi forstår så vidt hva de er, hvor de kommer fra, eller hvordan de forstår oss bedre enn vi forstår selv. Men jeg vet at følelser teller. Av og til er de små som da man tenker tilbake på gode minner som man hadde med barndoms kompisene sine – og av og til er de så enorme som da man møter mennesker som er med på og gjøre en så stor forandring for andre mennesker der ute, som setter dype spor, – og som er med på å snu negative tanker som selv hat til aksept for den man er født som, skriver han og fortsetter:

- Kjære fine vakre Vibeke, du var en av de menneskene som var med på å hjelpe andre mennesker der ute til finne aksept hos seg selv for den de er. Du vil bli dypt savnet, men takket være jobben du har gjort på denne jord vil både minner og din livsfilosofi leve gjennom mange unge mennesker som har trengt deg – og de vil ta den videre. Hvil i fred fine venn og takk for alt du gav oss.

- Det her går ikke an å forstå. Vibeke, du var så varm og snill og god. Takk for all gleden du spredte og delte med de rundt deg. Mine varmeste tanker går til din kjære og resten av familien, skriver Ida Fladen.

Kondolansene over Twitter er heller ikke få, der både politikere så vel som idrettsprofiler og kjendiser deler sine tanker over tastaturet:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer