TØFF OG SEXY: Therese Johaug trives foran kameraet og synes det er deilig å bytte ut skidressen med noe litt mer glamorøst. 
Foto: Renate 
Torseth/Eger 
Karl Johan
TØFF OG SEXY: Therese Johaug trives foran kameraet og synes det er deilig å bytte ut skidressen med noe litt mer glamorøst. Foto: Renate Torseth/Eger Karl JohanVis mer

- Det er utrolig hva man kan få gjort med en gardsjente

Skistjerna Therese Johaug (24) prøver seg som modell - igjen.

(Dagbladet): Therese Johaug tilbringer brorparten av et år pesende rundt i et langrennsspor eller springende opp en bratt bakke. Nå har hun vrengt av seg kondomdressen, og stiller glamorøst stylet, med dyre merkeplagg, som modell for luksusbutikken Eger.

Dette er tredje gang Johaug stiller som modell for motemagasinet.

- Kjempekule - Det er utrolig hva man kan få gjort med en gardsjente med de riktige klærne. Denne gangen ser det i hvert fall ikke ut som jeg bare lengter etter å komme meg tilbake i treningstøyet eller fjøset, så det må da være et skritt i riktig retning. Jeg synes bildene ble kjempekule og jeg er fornøyd med resultatet, men det er utrolig rart å se deg selv på denne måten. Jeg liker den looken jeg har fått på bildene ... jøss, nå høres det jo ut som jeg har fått peiling også, sier Johaug i en uttalelse gitt gjennom Eger.

Modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models forteller at hun synes Johaug er ei veldig pen og flott jente - uten at hun tror at skiesset blir noen stor modellsuksess av den grunn.

- Jeg har veldig sansen for henne både i og utenfor skisporet, og det hjelper jo på når hun blir stylet og trer bort fra den sporty looken, men hun har nok en større framtid innen langrennsporten enn hun har som modell, forteller Øvrebø.

- Bruk proffe Tidligere har kjendisjenter som Jenny Skavlan, Charlotte Thorstvedt, Rachel Nordtømme og Tone Damli stilt opp som modeller for ulike merker.

Dagbladets moteansvarlige Hege Varsi følger moteuka i New York.

Team Models-sjefen foretrekker at det blir brukt profesjonelle modeller under slike motefotograferinger, men skjønner godt at det er vanlig å ty til kjente fjes når man skal selge et produkt.

- På generelt grunnlag kan man være så pen man vil, men det er ikke dermed sagt at man er fotogen eller at man kan forandre uttrykk på et blunk slik fotografene ofte vil. Det blir ofte pent og greit, men sjelden noen wow-faktor av slike jobber. Likevel er det helt greit, og jeg skjønner godt at kundene vil at flest mulig skal fatte interesse i produktet de skal selge, sier hun

Selv om Johaug er glad i å stå foran kamera, og liker avvekslingen det gir fra treninga, har hun ikke tenkt til å bytte karrierevei.

- Fokuset mitt er og blir langrenn. Det er tross alt der jeg har talentet mitt, har Johaug sagt til Dagbladet.

LANGRENNFOKUS: Johaug trives foran kamera, men vil fortsatt fokusere på langrenn. Foto: Renate Torseth/Eger Karl Johan Vis mer
Vis mer