EN PERSONLIG KAMP: Rettsaken om Bergvad Gaard har snart pågått i fire år. For Anders Berg har det blitt en personlig kamp. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
EN PERSONLIG KAMP: Rettsaken om Bergvad Gaard har snart pågått i fire år. For Anders Berg har det blitt en personlig kamp. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

- Det er vanskelig å gå videre med livet

Kyllingbonden Anders Berg jakter fortsatt på kjærligheten.

(Dagbladet): Salget av Bergvad Gaard er blitt et mareritt for «Jakten på kjærligheten»-bonde Anders Berg. Denne uka tapte han i lagmannsretten, skriver avisa Glåmdalen.

Striden om den flotte familiegården startet i 2009, to år etter at kyllingbonden var med i TV 2s sjekkeprogram.

Den gang ble Berg omtalt som den desidert rikeste bonden i programmet, med nesten fem millioner kroner i formue. Nå er formuen borte, og familiegården på 1700 mål begjært tvangssolgt, på bakgrunn av uenigheter rundt kjøpekontrakten.

Lang kamp Berg solgte familiegården til Lars Øyvind Bøckmann for nærmere 25 millioner kroner i 2009, og rettsaken har nå pågått i nesten fire år. Anders Berg føler dette er blitt en tragisk parodi.

- Før det første gjør det fryktelig vondt. Dette skulle være en god affære, men har blitt en personlig kamp. Det er vanskelig å gå videre med livet, fordi saken er et underliggende mareritt, forteller han til Dagbladet og fortsetter:

- Hele saken er tragisk fra ende til annen.

Gir ikke opp Ett år har gått siden Lars Øyvind Bøckmann ble dømt til å betale «Jakten på kjærligheten»-Anders 8,5 millioner, i forbindelse med gårdssalget av Bergvad Gaard i Skogbygda.

DEN GANG: De var det perfekte realityparet og viste alle som hadde mistet troen på kjærligheten at den er mulig å finne. Men kjærligheten tok slutt. Berg sier han ikke har gitt opp troen på å finne den rette. 
Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
DEN GANG: De var det perfekte realityparet og viste alle som hadde mistet troen på kjærligheten at den er mulig å finne. Men kjærligheten tok slutt. Berg sier han ikke har gitt opp troen på å finne den rette. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer

Denne uken kom lagmannsretten frem til en annen beslutning. Bøckmann ble frikjent for krav om erstatning og i stedet er Anders Berg dømt til å betale 300.000 kroner til Bøckmann. Dette må skje innen to uker.

- Nå skal jeg snakke med advokaten min, fordi vi mener det er store behandlingsfeil i denne saken. Jeg kommer til å ta dette videre og få gjort om hele dommen. Saken vil nok ende opp i lagmannsretten igjen, forteller Anders Berg til Dagbladet.

Siden det norske folk ble kjent med kyllingbonden i «Jakten på kjærligheten» i 2007, har han vært i gjennom to kjærlighetsbrudd og tvangssalg av den vakre familiegården.

Leter fortsatt etter kjæreste Rettsaken har allerede nådd flere millioner i saksomkostninger og Anders er usikker på hvordan han vil komme ut av saken når sluttstreken settes.

- Det er vanskelig å si hvordan jeg vil stå økonomisk når det settes punktum i saken. Jeg kan enten komme godt ut av dette eller ikke. Jeg lever et liv som er greit nå, men det kunne vært bedre, sier Berg, som fortsatt leter etter den store kjærligheten.

- Jeg jakter videre jeg vet du, forteller han med en god tone og fortsetter:
- Det er jo litt vanskelig å finne seg kjæreste nå, når jeg befinner meg i denne livssituasjonen.

I dag bor Berg i Grong i Nord-Trøndelag, hvor han jobber som lærer ved landslinja for sportsfiske ved Grong videregående skole.

- Jeg har det helt fantastisk her og får lov til å jobbe med min store hobby. Det er veldig fint.

Dagbladet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Lars Øyvind Bøckmann.