Iris Lian fra «Tropp 1»:

- Det er veldig sårt

«Tropp 1»-Iris om tida etter tv-suksessen - og røper spennende planer etter TV-deltakelsen.

KOMPANIASPIRANT: Iris Lian ble kjent gjennom sin deltakelse i det populære programmet «Tropp 1». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOMPANIASPIRANT: Iris Lian ble kjent gjennom sin deltakelse i det populære programmet «Tropp 1». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har TV-glade nordmenn fulgt tolv unge voksne som har vært innlosjert på Setnesmoen leir i håp om å, gjennom Dag Otto Lauritzens (66) militærtrening, få en ekstra dytt inn i voksenlivet.

En av dem som i løpet av kort tid smeltet seernes hjerter var 27 år gamle Iris Lian. Hun valgte å trekke seg omtrent halvveis i sesongen, men innrømmet i ettertid at hun angra på avgjørelsen.

MAKKERE: Iris Lian og Anna Green var makkere i «Tropp 1». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MAKKERE: Iris Lian og Anna Green var makkere i «Tropp 1». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Nå har det imidlertid gått over et halvt år siden innspillinga tok slutt, og programmet er også ferdig på TV.

«TROPP 1»: Det var en flørt mellom to av deltakerne som man ikke fikk se på TV. Reporter: Sofie Losen. Video: Celina Morken Vis mer

Lian har tidligere vært åpen om de store endringene hun har gjort i livet etter «Tropp 1»-eventyret. Nå forteller hun mer om det overraskende yrkesvalget, og røper samtidig store fremtidsplaner.

- Det frister

Tidligere i høst kunne 27-åringen fortelle til Dagbladet at hun hadde fått seg jobb som kokk i Forsvaret. I tillegg hadde hun og samboeren gått hver til sitt.

- Jeg har det egentlig veldig fint, og har hatt det veldig fint den siste tida. Jeg har fått meg ny jobb og blitt singel, og ting kan egentlig ikke bli bedre.

- Jeg begynner å finne meg til rette i den nye hverdagen. Samlivsbruddet var veldig vanskelig i starten, men nå har jeg begynt å akseptere det - også trives jeg veldig godt i den nye jobben. Veldig godt, understreker hun.

GODE VENNER: Iris Lian og Julian Rassat møttes på «Tropp 1» og fikk et nært vennskap. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODE VENNER: Iris Lian og Julian Rassat møttes på «Tropp 1» og fikk et nært vennskap. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Lian bor for tida i Salangen, omtrent 20 minutter unna Setermoen leir - hvor hun altså jobber. Hun innrømmer at det å hver dag omringe seg med folk i uniform har satt i gang et lite framtidsønske.

VINNERE: Det er finale i sesongens første «Kompani Lauritzen: Tropp 1» og en vinner skal kåres. Video: Rød Løper / TV 2 PLAY. Vis mer

- Når jeg ser alle militærfolka, så frister det litt å kunne kle seg i grønt igjen. Det frister faktisk litt å gjennomføre førstegangstjenesten. Det frister egentlig veldig mye.

Skylder på «tvillingen»

Det kan virke som «Tropp 1» er et populært konsept også blant soldatene på Setermoen. Det er i alle fall flere som har dratt kjensel på kompaniaspirant 9 Lian.

- Det er veldig mange som kjenner meg igjen. Av og til, når det blir litt mye, sier jeg bare «nei, det er tvillingen min», forteller 27-åringen.

- Jeg får veldig mange tilbakemeldinger fra soldatene der, og de er stolte og synes det har vært gøy å følge med, legger hun videre til.

TVILLING? Iris Lian innrømmer at hun av og til skylder på «tvillingen» sin når noen kjenner henne igjen fra TV-programmet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TVILLING? Iris Lian innrømmer at hun av og til skylder på «tvillingen» sin når noen kjenner henne igjen fra TV-programmet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det er imidlertid ikke bare soldatene fra nord som har fått med seg det Lian har gjort. Hun har på TV vært ærlig om at hun sliter med angst, og flere virker å sette pris på åpenheten hennes.

- Jeg får veldig mange tilbakemeldinger, og har faktisk ikke tid til å svare på alt fordi det er helt sykt hvor mye som kommer inn. Men det er også veldig sårt, fordi det er mange som er i samme situasjon som meg.

«TROPP 1»: En av deltakerne må reise hjem mot sin vilje. Video: TV 2 Vis mer

- Mange kjenner seg igjen

«Tropp 1»-deltakeren forteller at det er mange foreldre som tar kontakt med henne og forteller om barn som blir mobba og sliter med angst helt nede i barneskolealder.

- En mor skrev her om dagen at datteren hennes hadde prøvd å ta kontakt med meg på Instagram. Hun gikk på barneskolen og hadde blitt mobba og slet med angst, og hun hadde tatt det veldig tungt. Men så hadde hun sett «Tropp 1» og syntes det var godt å se at det var noen hun kunne relatere til, så mora spurte om jeg kunne ta en prat med datteren - så da gjorde jeg det. Det er veldig mange som kjenner seg igjen og forteller at de også sliter med sosial angst, og spør om tips til å komme seg ut av det, forteller hun, og presiserer videre:

- Det å være med på «Tropp 1» har ikke fjerna angsten min, men det har blitt veldig mye bedre.

«TROPP 1»: Det var en flørt mellom to av deltakerne som man ikke fikk se på TV. Reporter: Sofie Losen. Video: Celina Morken Vis mer

- Føler jeg får puste

Selv om det er liten tvil om at 27-åringen trives som kokk i nord, legger hun ikke skjul på at drømmen er å flytte seg noen breddegrader sørover.

- Planen er at jeg vil studere sykepleie og flytte sørover, kanskje til Porsgrunn-området, forteller hun, og forklarer at hun har en god venninne som bor i Porsgrunn.

BEDRE: Iris Lian legger ikke skjul på at «Tropp 1»-opplevelsen har hjulpet mye på angsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BEDRE: Iris Lian legger ikke skjul på at «Tropp 1»-opplevelsen har hjulpet mye på angsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg vet ikke hva det er, det bare er noe med sør. Jeg føler jeg får puste når jeg kommer dit. Også blir jeg veldig sliten når jeg kommer til nord. Men så er det det at jeg trives veldig godt i jobben min nå, så jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre.

«TROPP 1»: Det blir dramatisk da en av deltakerne faller om uten forvarsel. Video: TV 2 Vis mer

Jobben og drømmen om sør drar henne derfor i to ulike retninger. Et slags kompromiss hadde derfor ikke vært helt feil.

- Hvis det er noen sykepleie-greier innad i Forsvaret jeg kan gjøre så kunne jeg testet det, sier Lian håpefullt.

LES OGSÅ: - Innlagt på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer