Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand:

- Det har blitt ekstremt lite søvn

I januar feirer stjerneparet ett år som foreldre.

BARNEFRI: Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand hadde en hel kveld barnefri for første gang lørdag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BARNEFRI: Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand hadde en hel kveld barnefri for første gang lørdag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Seinere denne måneden er det ett år siden stjerneparet Samantha Skogrand (30) og Emil Hegle Svendsen (34) ble foreldre for første gang. Paret delte selv den glade nyheten om at den lille gutten hadde kommet til verden, og bare kort tid seinere kunne de også avsløre at han hadde fått navnet Magnus.

Da Dagbladet møtte paret i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar lørdag, kunne de to avsløre at de for første gang siden de ble foreldre, hadde barnefri.

- Det er første kveld uten barn, en hel kveld. Så nå kan vi faktisk kose oss litt, sier Skogrand, og legger til at de skal ha barnefri fram til søndag.

På spørsmål om det betyr at det blir en rolig kveld for å slappe av og sove ut, innrømmer 30-åringen at det frister, men at de trolig blir med på festen etter utdelinga.

- Jeg lener litt mot å kanskje ta en litt tidligere kveld og nyte en hel natt med søvn og hotellfrokost, det er liksom det jeg gleder meg til, sier hun, og fortsetter:

- Men jeg tror det blir veldig gøy i kveld, så vi må ta oss en liten fest.

- Ja, det må vi, skyter Hegle Svendsen inn.

Mindre tid

Parets sønn, Magnus, blir som nevnt ett år seinere denne måneden. Den tidligere skiskytterstjerna legger ikke skjul på at det er svært givende å være far, men innrømmer at det går utover søvnkvaliteten.

- Det har vært veldig artig, først og fremst. En stor opplevelse å bli foreldre og alt det innebærer, men så er det jo litt slitsomt også, og så får vi jo mindre tid til hverandre. Vi må virkelig nyte de øyeblikkene vi får, sier han åpenhjertig.

Samantha Skogrand er imidlertid ikke helt enig i 34-åringens uttalelser.

MINDRE TID: Samantha og Emil legger ikke skjul på at de får mindre tid til hverandre etter at de ble foreldre. Likevel påpeker de at de har mye moro med sønnen på ett år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MINDRE TID: Samantha og Emil legger ikke skjul på at de får mindre tid til hverandre etter at de ble foreldre. Likevel påpeker de at de har mye moro med sønnen på ett år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Nå synes jeg han underdriver litt, sier hun, og fortsetter:

- Det har blitt ekstremt lite søvn. Det går ikke an å sette ord på hvor lite det har vært.

Samtidig påpeker Skogrand at sønnen nå har blitt en liten gutt som de har det mye moro med, og hun gleder seg til fortsettelsen.

- Er han barnehagegutt enda?

STILIG: Hekkeløper Karsten Warholm kom stilig kledd under årets Idrettsgalla, og antrekket er inspirert av en kjent filmkarakter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

- Nei, han begynner i barnehage om to dager, så vi er dårlige foreldre som er her i kveld, svarer de spøkefullt.

Venter sitt første barn

Også Hegle Svendsens tidligere lagkamerat, Johannes Thingnes Bø, var til stede under Idrettsgallaen. Sammen med kona Hedda venter han sitt første barn i disse dager, men skiskytterstjerna hadde likevel tatt sjansen på å legge turen til Hamar lørdag kveld.

BLIR PAPPA: Johannes Thingnes Bø blir i løpet av vinteren far for første gang. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Det passer sjelden å reise på Idrettsgallaen på grunn av World Cup, men i år har prioriteringene blitt litt annerledes. Når jeg da fikk spørsmål om å dele ut en pris her, så tok jeg sjansen på at det ikke skjer noe akkurat i kveld, sa han til Dagbladet.

På spørsmål om hva kona sa til den beslutningen, kunne han fortelle at hun aller helst ville vært med selv.