Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Det har gått to og et halvt år, og jeg har fortsatt ikke et sted å bo

Tone Damli er klar for «Hver gang vi møtes», men preges fortsatt av uro privat.

KREVENDE: Tone Damli forteller til Dagbladet at hun synes prosessen med «Hver gang vi møtes» har vært morsom og lærerik. Likevel er det ikke alt i livet som går på skinner om dagen - husbråket i Bærum er fortsatt en krevende del av hverdagen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
KREVENDE: Tone Damli forteller til Dagbladet at hun synes prosessen med «Hver gang vi møtes» har vært morsom og lærerik. Likevel er det ikke alt i livet som går på skinner om dagen - husbråket i Bærum er fortsatt en krevende del av hverdagen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tone Damli (29) skal hver lørdag framover inn i tusenvis av norske hjem som en del av årets deltakere i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Hun skal tolke og la seg tolke av de andre artistene rundt bordet, og resultatet blir utvilsomt rørende.

I flere klipp som TV 2 har vist fram, synes det godt at både tårer og latter blir essensielt for årets sesong av familieprogrammet. Det var noe av grunnen til at den tidligere «Idol»-dommeren og -deltakeren valgte å si ja i utgangspunktet.

TILBAKE PÅ RUTA: Tone Damli er en av årets deltakere i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Fra venstre: Tor Endresen, Hans Petter Aaserud, Claudia Scott, Christel Alsos, Silya Nymoen, Tone Damli og Tshawe Baqwa. Foto: Håvard Solem / TV 2
TILBAKE PÅ RUTA: Tone Damli er en av årets deltakere i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Fra venstre: Tor Endresen, Hans Petter Aaserud, Claudia Scott, Christel Alsos, Silya Nymoen, Tone Damli og Tshawe Baqwa. Foto: Håvard Solem / TV 2 Vis mer

- Jeg har vært med på veldig mye kjekt, men på mange måter er dette det mest utfordrende jeg har gjort. Veldig ofte når jeg prater med journalister eller andre har man en «guard» oppe, fordi man er redd for å bli tatt på noe. Men dette er et fint familieprogram, man skal ikke drite ut noen. Det er trygt og godt å vite, sier hun til Dagbladet.

Lang reise

Det er 13 år siden sogndalskvinnen havnet på andreplass i «Idol». Den gang var hun ikke gamle jenta, selv om hun selv sier at hun følte seg voksen på tidspunktet.

Likevel var det starten på en musikalsk reise. Debutalbumet solgte til gull, og pressen og folket var over seg av begeistring for sangeren.

Mye har skjedd siden den gang, men Damli trekker selv fram enkelte elementer som hun ser på som høydepunkter fra de siste åra. «Butterflies» og «Imagine» med svenske Eric Saade er blant disse. Likevel er det én ting som har trumfet alt annet.

STYLING: Tone Damli har ikke lagt fra seg sin fasjonable stil, og gir ofte fotografene det de vil ha på rød løper. Her fotografert før «P3 Gull». Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
STYLING: Tone Damli har ikke lagt fra seg sin fasjonable stil, og gir ofte fotografene det de vil ha på rød løper. Her fotografert før «P3 Gull». Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler at jeg må trekke fram det å bli mor som et høydepunkt, det er det største som har skjedd, forteller hun.

- Skal få være sexy

Det var våren 2014 at hun og samboer Markus Foss ønsket vesle Billie velkommen til verden, noe hun flere ganger har omtalt som et stort øyeblikk.

- Det forandrer måten man lever på, men det forandrer også måten man føler ting på. Jeg har blitt en mye mer følsom jente, og blitt voksen i form av at man må prioritere riktig og finne ut av hva som er viktig her i livet, forteller hun.

Selv om hun kanskje har fått andre prioriteringer nå, legger hun ikke skjul på at hun likevel er den samme Tone som alltid.

- Man behøver ikke bli kjedelig eller forandre seg, du skal få være glad i å pynte deg og du skal få være sexy. Det eneste er at man kanskje må tenke over valgene sine og være en rollemodell for barna og fansen, sier hun.

COMEBACK: Tone Damli gjør comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Husbråk

Hun vil ikke røpe om hun jobber i studio om dagen eller om vi får høre noe ny musikk med det aller første. Hun tror derimot at serien kan gi karrieren en oppsving, uten at det var grunnen til at hun sa ja til å være med. Hun håper derimot på å muligens få dratt på turné snart.

Det blir imidlertid ikke helt problemfritt. Familien, bestående av henne, samboer Markus Foss og dattera Billie (snart fire år), har nemlig ikke noe permanent sted å bo. I 2015 kjøpte Damli og Foss «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner kroner. I januar ble det imidlertid kjent at paret hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

- Jeg vet ikke hva som skjer med huset. Spør du meg, spør jeg deg, sier hun og fortsetter:

- Det er en utrolig frustrerende prosess. Jeg er ganske lei, det har gått to og et halvt år og jeg har fortsatt ikke et sted å bo. Det var ikke den husdrømmen jeg håpet på, men det kan fortsatt bli det, forklarer sangeren.

Ifølge Budstikka hadde ikke paret tillatelse til å rive hele villaen, noe som har bydd på store utfordringer i ettertid. I sommer så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren tilgivelse, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i kveldens episode av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

Allerede i april mente kommunen at rivingsfirmaet, som var engasjert av kjendisparet, åpenbart visste om søknadsplikten som forelå. Til Se og Hør innrømmet Foss kort tid før nyheten om boten kom, at det har vært utfordrende å leve med byggebråket. Damli sier seg overfor Dagbladet enig.

- Jeg får ikke gjort så mye i hverdagen, for dette er styrt fra andre hold. Håper Bærum kommune kan få ut fingeren snart, jeg tror ikke de kjenner på at det sitter en familie her uten en plass å bo, sier hun oppgitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!