Milliardærarving Katharina Andresen (23)

- Det har vært stor pågang fra utenlandske medier

Katharina Andresen ønsker å gå inn i familiebedriften.

ÅPEN: Milliardærarving Katharina Andresen ønsker å gå inn i familieselskapet Ferd, men ikke riktig ennå. Hun skal først få erfaringer hun mener hun trenger. Det er heller ikke lenge siden huden ikke var tykk nok til å tåle livet i rampelyset. Foto: Andreas Fadum
ÅPEN: Milliardærarving Katharina Andresen ønsker å gå inn i familieselskapet Ferd, men ikke riktig ennå. Hun skal først få erfaringer hun mener hun trenger. Det er heller ikke lenge siden huden ikke var tykk nok til å tåle livet i rampelyset. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Katharina G. Andresen (23) er Norges, og en av verdens, aller rikeste kvinner. I flere år har hun toppet listen over mennesker i Norge med størst formue, bare slått av Trond Mohn, Kjell Inge Røkke og Gustav Magnar Witzøe.

Skattetallene fra 2016 viste at hun og lillesøstera Alexandra (21) står oppført med sju milliarder hver i formue, som følge av at faren deres - tobakksmilliardær og Ferd-eier Johan Andresen - overførte formuen sin til barna.

De siste åra har den eldste søstera dristet seg stadig mer inn i rampelyset, og har stilt opp på tv-programmer, røde løpere og til intervjuer. I et nytt intervju med Dagens Næringsliv torsdag, snakker hun om framtida i familieselskapet - en rolle hun ikke er klar for riktig ennå.

Droppet ut

- Frem til 2017 bar jeg veldig på press på skuldrene. For pappa er det veldig viktig at jeg får en utdannelse. Det er forståelig, men jeg har ikke motivasjon akkurat nå. Kanskje er jeg ikke voksen nok til å studere ennå. Derfor bestemte jeg meg for å heller gjøre ting som inspirerer meg og gir meg en retning på veien videre, sier hun til finansavisa i det nye intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer