Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ida Eide og Nils-Ingar Aadne

- Det har vært to uvirkelige uker

Nils-Ingar Aadne takker for støtten etter at kjæresten døde brått.

KJÆRESTER: Nils-Ingar Aadne og Ida Eide var et par i flere år. I starten av september døde Eide, 30 år gammel. Nå takker Aadne for støtten i den vanskelige perioden. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KJÆRESTER: Nils-Ingar Aadne og Ida Eide var et par i flere år. I starten av september døde Eide, 30 år gammel. Nå takker Aadne for støtten i den vanskelige perioden. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 2. september gikk langrennsløper Ida Eide bort. Hun ble 30 år gammel, og døde etter å ha deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim.

Begravelsen fant sted på fredag, og flere var til stede for å ta farvel med idrettstalentet. 30-åringens kjæreste, komiker Nils-Ingar Aadne (35), var blant kistebærerne. Han kom med rørende ord i sin tale i kirka.

- Alt er vanskelig nå. Jeg gikk fra den beste tida i livet mitt til den verste, på ett døgn. Jeg forstår ikke at du er borte, sa den tydelig rørte komikeren.

- Fantastiske Ida

Nå bryter han også tausheten om dødsfallet i sosiale medier. På Instagram har han søndag lagt ut et bilde av seg selv sammen med Eide, der han beskriver hvor vanskelig den siste perioden har vært for ham.

«For to uker siden gikk jeg fra den beste tiden i livet mitt, til den verste på et døgn. Det har vært to uvirkelige uker etter at min fantastiske Ida brått forsvant fra meg. Nok har vært skrevet om dette, men jeg har et behov for å takke for all støtten fra fjern og nær som har vært helt enestående. Og spesielt fra hennes familie. Tusen takk», skriver han til følgerne sine.

OL-SANGEN: Artist Hanne Sørvaag synger «Se ilden lyse», som var OL-sangen i 1994, i Vibeke Skofteruds begravelse. Vis mer

Flere av hans venner og familie har vist sin støtte ved å kommentere hjerter og andre støtteerklæringer til 35-åringen. I begravelsen var hadde han problemer med å få fram ordene da han beskrev sin kjære i talen.

- Det er uunngåelig å tenke tanken om det hadde vært annerledes om du hadde valgt å være hjemme den lørdagen. Vi får aldri vite. Men det jeg vet, er at du i påsken for to og et halvt år siden kunne valgt å ikke bli med på standup. Selvfølgelig ble du med da tilbudet kom. Jeg møtte deg den kvelden, snakket nesten ikke med deg, men likevel kriblet det i magen dagen etter, sa han.

Søndag brøt også Mari Eide (28), Idas lillesøster, tausheten med et innlegg på Instagram. Hun har lagt ut flere bilder av sin avdøde søster, og skriver at livet aldri vil bli det samme igjen.

«Livet blir aldri det samme uten storesøsteren min. Jeg tenkte du skulle være hos meg for alltid. Ingen elsket livet mer enn deg», skriver hun.

KJÆRESTEN: En gråtkvalt Marit Stenshorne delte rørende ord i begravelsen til hennes avdøde kjæreste Vibeke Skofterud. Video: NTB ScanpixVis mer Vis mer

Hjertestans

Eide hadde dagen før hun døde deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim, da hun fikk hjertestans og ble funnet bevisstløs av forbipasserende.

Hun ble fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse, men var på dette tidspunktet ikke ved bevissthet. Livet sto ikke til å redde, og hun ble erklært død på sykehuset dagen etter.

Dagen etter kom Aadne og familien med følgende uttalelse til nyhetsbyrået NTB:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen, og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden framover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer.»

Aadne og Eide møttes etter at førstnevnte valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

SAMBOER: Nils-Ingar Aadne i begravelsen. Foto: Andreas Fadum
SAMBOER: Nils-Ingar Aadne i begravelsen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Skijentene i sorg

Mari Eide er det nyeste medlemmet på det norske langrennslandslaget.

De norske langrennsjentene befant seg på landslagssamling i Livigno i Italia da dødsfallet ble kjent, og Mari reiste hjem til Norge samme dag.

Norges Skiforbund meldte kort tid etter at de norske langrennsjentene hadde avlyst sitt pressetreff i Livigno, som skulle begynne klokka 12.30 mandag.

Ingvild Flugstad Østberg tok likevel et raskt møte med oppmøtt presse i den lille italienske grensebyen og delte noen ord om Ida Eides bortgang:

- Det er helt uvirkelig og ufattelig. Vi tenker masse på familien og samboeren og dem som står henne nærmest, sa hun til Dagbladet.

- Vi prøver å gjøre det vi kan som lagvenninner og venninner, og støtte så godt vi overhodet kan, avsluttet hun.

Hele Norges coronakart