Ella Marie Hætta Isaksen:

- Det kom så brått på meg

Den tidligere «Stjernekamp»-vinneren åpner seg om hetsen i ungdomsåra.

SAMISK: Ella Marie Hætta Isaksen trodde hun kunne snakke samisk hvor enn hun gikk. Realiteten viste seg å være en helt annen. Foto: Vidar Ruud / NTB
SAMISK: Ella Marie Hætta Isaksen trodde hun kunne snakke samisk hvor enn hun gikk. Realiteten viste seg å være en helt annen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ella Marie Hætta Isaksen (23) ble for alvor kjent blant den norske befolkningen, da hun stakk av med seieren i den sjuende sesongen av «Stjernekamp» i 2018.

Siden den gang har hun brukt tid på musikk og sitt brennende engasjement for miljøet. Hun har også brukt tid på å bearbeide traumer fra barndommen.

Mobbet for kulturen

Tanaværingen har vokst opp med en samisk bakgrunn, der familien stolt snakket samisk språk og brukte kofte på 17. mai. Da 23-åringen seinere i ungdomsåra flyttet til Alta for å gå på videregående skole, innså hun imidlertid raskt at den samiske kulturen ikke ble like godt mottatt over alt.

I lørdagens episode av TV 2s «En kveld hos Kloppen» forteller Isaksen om hetsen hun opplevde seint i ungdomsåra.

Til programleder Solveig Kloppen (50) og de to andre gjestene, byrådsleder Raymond Johansen (60) og programleder Anne Lindmo (51), forteller 23-åringen at hun var vokst opp i et «samisk paradis», hvor alle snakket samisk.

- Og så hadde ingen nevnt for meg at det ikke var sånn overalt. Det var litt uhyggelig av og til å få litt stygge kommentarer: «Huff, må du prate samisk? Kan ikke du dempe deg litt? Snakk norsk, her snakker vi norsk». Det kom så brått på meg, forteller hun i programmet, ifølge TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.