- Det sa «knekk» i beinet

Lise Karlsnes kom til fest på krykker.

||| (Dagbladet.no): Det var en haltende Lise Karlsnes på krykker som ankom plateselskapet Universals hagefest i kveld.

- Jeg konkurrerte med 10 centimeter høye hæler, og hælene vant. Men snart er jeg oppe i høye hæler igjen, erklærte hun.

For tre uker siden forstuet den tidligere Briskeby-vokalisten beinet.

- Det har gått sinnsykt bra med høye hæler i alle år, men så danset jeg på fest. Det sa «knekk», men så tenkte jeg at det ikke var så farlig og bare fortsatte.

- Det fine er at jeg får gratis taxi overalt nå, sier Karlsnes, som til høsten kommer med ny plate.

- Det blir noe uventet, kanskje noe med paljettkledde pirater.

Kom i egen kolleksjon
Designeren Iselin Engan dukket opp i en rosa paljett-topp fra hennes egen kolleksjon.

- Det pleier jeg egentlig aldri, men en gang må jo være den første, sier designeren til Dagbladet.no. Hun kom på hagefesten for første gang i år.

- Jeg pleier vanligvis ikke å rekke å komme, sommeren er alltid utrolig hektisk. Nå er det full produksjon i sommer for å få høstkolleksjonen klar, så sommerferie må jeg vel set langt etter. Jeg skal levere til det nye senteret Eger, og dessuten holder jeg på med et veldedighetsprosjekt ofr Care, så det blir nok sommerferie i september/oktober.

Maria Arredondo har derimot «alltid» vært på hagefesten.

- Jeg ble signet til Universal da jeg var 16, så det har blitt noen på meg, sa Arredondo, som var kledd for kvelden i ulltrøye og støvler.

- I sommer skal jeg gå i studio og leie fram låtmaterialet. Jeg må nok litt i tenkeboksen, sier sangeren.

Det samme kan også sies om Christian Ingebrigtsen, som på lørdag står på scenen for siste gang i musikalen Les Miserables.

- Nå blir det mange konserter fremover, og så skal jeg begynne å skrive på nye sanger. Jeg håper på album tidlig i 2010, sier Ingebrigtsen.

Det er lite trolig at Frp-låta «Fremtiden i dag» blir å se på det nye albumet.

- Jeg vil helst ikke snakke mer om den sangen nå, sier han.

Rett fra California
Også Mona B. Riise, som har tatt permisjon fra NRK for å flytte til California, kom på hagefesten sammen med "en gjeng fra Lydverket".

- Jeg landet for tre-fire dager siden, sier en sommerbrun Riise, som gjorde entre i buksedress i silke og matchende veske fra BCBG.

- I sommer blir det litt jobbing og litt ferie, sier en hemmelighetsfull Riise.

Jobbsommer ser det også ut til å bli for Eldar Vågan i Vazelina Bilopphøggers, som kom til festen sammen med vokalist Kjetil Foseid.

- Det blir nok mest jobbing i sommer, men snart har jeg to helger fri. Da skal jeg ikke gjøre stort. Det er det som er ferie, å ikke gjøre noe som helst, sier Vågan.

Viste ryggen
Dermed virket det som om Maria Haukaas Storeng er en av de få artistene som tar seg skikkelig sommerferie.

- Jeg skal til Barcelona for å få med åpningskonserten til U2, og besøke familie der nede, sier Storeng. Hun dukket opp i en ryggløs kjole fra Whyred, gullsko fra Bianco, jakke fra H&M, belte fra by Malene Birger, veske fra Longchamp og armbånd fra Dyrberg/Kern.

På festen kom også Gerd Thoreid, bedre kjent som GT Sara. Til tross for at hun debuterte på scenen i 1930, var det også første gangen hennes på hagefesten. Hun kom attpåtil rett fra scenen.

- Jeg har vært og underholdt. Men nå skal jeg på fest med Roger, førsteelsker, sjåfør og bodyguard, sier hun til Dagbladet.no.