Dronning Margrethe:

- Det siste halvannet året var vi ikke så mye sammen

Åpenhjertig dronning Margrethe om den siste tida med ektemannen.

I GODE OG ONDE DAGER: Prins Henrik og dronning Margrethe kunne feire gullbryllup 10. juni i fjor. Da hadde ekteparet vært gift i 50 år. Nå har sistnevnte stilt opp i den første pressekonferansen siden ektemannens bortgang. Foto: Keld Navntoft / Scanpix
I GODE OG ONDE DAGER: Prins Henrik og dronning Margrethe kunne feire gullbryllup 10. juni i fjor. Da hadde ekteparet vært gift i 50 år. Nå har sistnevnte stilt opp i den første pressekonferansen siden ektemannens bortgang. Foto: Keld Navntoft / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sin første pressekonferanse etter prins Henriks død, delte dronning Margrethe (78) av Danmark en ærlig og usminket versjon av deres siste tid sammen.

Da prins Henrik gikk bort 13. februar i år, mistet dronningen sin ektemann gjennom 51 år.

Ovennevnte pressekonferanse ble holdt i forbindelse med at Frankrikes president Emmanuel Macron skal besøke Danmark om halvannen uke. Likevel dreide samtalen seg raskt over til prins Henriks bortgang, og hvordan livet som enke har vært for dronningen.

- Vi tar en dag om gangen. Det er den eneste måten å leve på. Jeg er så heldig som fortsatt har et arbeid å stå opp til. Det er til stor hjelp, fortalte Margrethe, ifølge Ekstra Bladet.

- Vakker avslutning

Prinsen sleit med helsa i sin siste del av livet. Det var i starten av september i fjor at Henrik ble diagnostisert med sykdommen demens. I etterkant valgte selv dansk presse å innta en mer passiv rolle i møte med prinsen.

På spørsmål om hvordan ekteparets siste tid sammen var, svarte en tydelig preget dronning på følgende vis:

- Det siste halvannet året var vi ikke så mye sammen, fordi han ikke var særlig frisk. Men det var som det var. Jeg er glad for at den siste tida ble så verdig som den ble. En vakker avslutning på hans tilværelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer