PÅ HAITI: GP-dronningen Carola Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
PÅ HAITI: GP-dronningen Carola Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer

- Det står i bibelen at dette skulle skje

Carola er ikke overrasket over jordskjelvet på Haiti.

||| (Dagbladet): Carola befinner seg for tiden på Haiti, blant annet for promotere en veldedighetsgalla som går av stabelen i Stockholm denne måneden. Men hun har også rukket å treffe fadderbarnet Edens.

Drøye tre uker etter det kraftige skjelvet, har dødstallene kommet opp i 200 000.

Mange barn har blitt foreldreløse, Port-au-Prince ligger i ruiner, men den svenske GP-stjerna er ikke overrasket over katastrofen som har rammet det lutfattige landet så hardt.

- Det står i bibelen at dette skulle skje mot slutten, sier hun til Aftonbladet.se.

Sammen med organisasjonen Hoppets stjärna håper hun å få samlet inn 18 millioner svenske kroner for å gjenoppbygge organisasjonens raserte prosjekt i Haiti.

Hun sier at hun ikke vil være noen dommedagsprofet, men utdyper den manglende overraskelsen overfor den svenske avisen.

- Min tro hakkes ikke i kanten, men jeg ser tidens tegn og at det går mot en ny himmel og en ny jord. Jeg tror av vi til dels har ødelagt den selv, at vi bærer på et ansvar.
Hun understreker at troende ikke er overrasket over at en slik katastrofe kan skje og mener at undergangen har startet for lenge siden.

Veldedighetsorganisasjonen hun jobber for, retter seg spesielt mot barn på Haiti. Hoppets stjärna skriver på sine hjemmesider at de driver grunnskoler i byer som mangler dette tilbudet. De jobber også med gatebarn i det fattige landet.