Det svenske kongeparet i sorg

Kongeparets nære venninne, Anki Wallenberg, døde i en ulykke i Sveits.

I SORG: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf har mistet sin nære venninne Anki Wallenberg. Hun døde i en båtulykke i Sveits i helga. Foto: NTB scanpix
I SORG: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf har mistet sin nære venninne Anki Wallenberg. Hun døde i en båtulykke i Sveits i helga. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Silvia (75) og kong Carl Gustaf (73) sørger etter tapet av en nær venninne. Det skriver Expressen mandag kveld.

Anki Wallenberg hadde vært venn av den svenske kongefamilien siden 1970-tallet, og var blant annet en viktig kontakt for prinsesse Madeleine (37) da hun flyttet til London på starten av 2000-tallet. Det var nemlig her, i en villa i Chelsea, at kongevennen bosatte seg på 1980-tallet.

Det nære vennskapet med det svenske kongeparet og deres barn sørget for at Wallenberg ofte var å se på kongelige arrangementer, samt at hun også var på private besøk.

Døde i ulykke

Lørdag døde hun i en båtulykke i Sveits, 68 år gammel. Det forteller hennes bror, Stefan Magnusson, til den svenske avisa. I tillegg ble dødsfallet også omtalt av den sveitsiske avisa The Local.

- Hun var ute i en seilbåt da det plutselig brøt ut et voldsomt uvær som sørget for at båten tippet over og sank. Anki ble sittende fast i noen tau, sier han til avisa.

Ann-Christine Wallenberg, som var hennes fulle navn, var ifølge broren erfaren på sjøen. Hun hadde tilbrakt masse tid på havet opp gjennom åra, men på grunn av det uforutsette uværet endte turen i et mareritt. Vennen hun var på båten med overlevde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer