Det svenske kongeparet i sorg

Kongeparets nære venninne, Anki Wallenberg, døde i en ulykke i Sveits.

<strong>I SORG:</strong> Dronning Silvia og kong Carl Gustaf har mistet sin nære venninne Anki Wallenberg. Hun døde i en båtulykke i Sveits i helga. Foto: NTB scanpix
I SORG: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf har mistet sin nære venninne Anki Wallenberg. Hun døde i en båtulykke i Sveits i helga. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Silvia (75) og kong Carl Gustaf (73) sørger etter tapet av en nær venninne. Det skriver Expressen mandag kveld.

Anki Wallenberg hadde vært venn av den svenske kongefamilien siden 1970-tallet, og var blant annet en viktig kontakt for prinsesse Madeleine (37) da hun flyttet til London på starten av 2000-tallet. Det var nemlig her, i en villa i Chelsea, at kongevennen bosatte seg på 1980-tallet.

Det nære vennskapet med det svenske kongeparet og deres barn sørget for at Wallenberg ofte var å se på kongelige arrangementer, samt at hun også var på private besøk.

<strong>KONGEVENN:</strong> Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB scanpix
KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB scanpix Vis mer

Døde i ulykke

Lørdag døde hun i en båtulykke i Sveits, 68 år gammel. Det forteller hennes bror, Stefan Magnusson, til den svenske avisa. I tillegg ble dødsfallet også omtalt av den sveitsiske avisa The Local.

- Hun var ute i en seilbåt da det plutselig brøt ut et voldsomt uvær som sørget for at båten tippet over og sank. Anki ble sittende fast i noen tau, sier han til avisa.

Ann-Christine Wallenberg, som var hennes fulle navn, var ifølge broren erfaren på sjøen. Hun hadde tilbrakt masse tid på havet opp gjennom åra, men på grunn av det uforutsette uværet endte turen i et mareritt. Vennen hun var på båten med overlevde.

<strong>STORM:</strong> Dette bildet ble tatt av Genèvesjøen samme dag som den forferdelige ulykken inntraff. Stormen skal ha overrasket svensken og vennen hennes, og sørget for at båten deres kantret. Foto: AFP, NTB scanpix
STORM: Dette bildet ble tatt av Genèvesjøen samme dag som den forferdelige ulykken inntraff. Stormen skal ha overrasket svensken og vennen hennes, og sørget for at båten deres kantret. Foto: AFP, NTB scanpix Vis mer

- Jeg snakket med henne på telefon på fredagen. Hun var veldig fornøyd og glad. Vi la planer for sommeren sammen, sier hennes bror til avisa.

Overfor den sveitsiske avisa bekrefter politiet dødsfallet.

- Vi hadde veldig sterke stormer her i Genève. Det var to personer på båten og de ble overrasket av stormen. De forsøkte å ta seg tilbake til havna. Mannen klarte å svømme til en annen båt, og derfra kunne de skyte opp nødbluss. Kvinnen svømte derimot ikke, og båten sank, forteller talsperson Joanna Matta, og fortsetter:

- Våre dykkere fant henne og førte henne til sykehus. Der ble det konstatert at hun hadde gått bort, fortsetter politiets talsperson videre.

TØFT KJÆRLIGHETSLIV: Se hva ekspertene tror Madde tiltrekkes av hos menn, hennes mange kjærester, hvordan prinsessen taklet det tøffe bruddet med Jonas Bergström - og hva som førte henne og Chris O'Neill sammen. Video: Expressen Vis mer

Nær venn

Kongeparet har foreløpig ikke kommentert dødsfallet. De uttaler seg sjelden om private tragedier som dette, men blir muligens å se i begravelsen.

Wallenberg var i bryllupet til prinsesse Madeleine i 2013, og det er derfor nærliggende å tro at de har bevart den gode tonen de siste åra. Prinsessa bodde blant annet hos Wallenberg i London en periode på starten av 2000-tallet.

Helle ikke eksmannen hennes, den kjente forretningsmannen Peder Gustav Edvard Clarence Sager Wallenberg, har uttalt seg om dødsfallet. Han var gift med den avdøde svensken fra 1980 til 1986.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer