Per Sandberg og Mímir Kristjánsson:

Det usannsynlige «Farmen»-vennskapet

De fleste hadde kanskje forventet at de to politikerne skulle ryke i tottene på hverandre inne på gården. I stedet ble de gode venner.

«FARMEN»-VENNER: Per Sandberg og Mímir Kristjánsson overrasket hverandre positivt på «Farmen kjendis». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
«FARMEN»-VENNER: Per Sandberg og Mímir Kristjánsson overrasket hverandre positivt på «Farmen kjendis». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mai i fjor ble årets «Farmen kjendis»-deltakere offentliggjort, og flere bet seg merke i at to menn med hjerte for politikken var blant dem. Rødt-politiker i Stavanger og tidligere Klassekampen-nyhetssjef, Mímir Kristjánsson (33), og tidligere topp-politiker i Frp, Per Sandberg (60), skulle kjempe mot hverandre om å nå til topps i gårdskonkurransen.

Allerede i første episode så det ut som om alt var lagt til rette for politisk splid på en gård 100 år tilbake i tid. Slik skulle det imidlertid ikke bli.

- Vi er på hver vår planet når det gjelder politikk. Men Mímir overrasket meg særdeles ved å være en arbeidsmaur, i tillegg til å være lynende intelligent. Det var vel få som jobbet like mye som ham, forteller Sandberg.

- Jeg tror ingen av oss hadde forventet et nært vennskap på forhånd, vi har ingenting til felles, ikke alder, ikke bakgrunn, vi er fra to ulike partier. Men så oppdager du at det er jævlig mange ting i livet som er større enn politikk, og én av de tingene er hvem det er kjekt å hogge tre med - og det er Per Sandberg, sier hans politiske motstykke.

Vil sette eksempel for politikere

Dagbladet møter dem begge to i Oslo, Sandberg i full gang med forberedelser til baren han skal åpne i Halden med kjæresten Bahareh Letnes (29), Kristjánsson på vei til Moss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer