Slik var bisettelsen av Prins Henrik:

- Det var en tydelig beveget og sorgtung enke som tok farvel med sin ektemann

Den danske kongefamilien tok farvel med prinsen.

TØRKET TÅRENE: Dronning Margrethe var tydelig preget av stundens alvor under bisettelsen av hennes ektemann gjennom 50 år. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
TØRKET TÅRENE: Dronning Margrethe var tydelig preget av stundens alvor under bisettelsen av hennes ektemann gjennom 50 år. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bisettelsen av prins Henrik av Danmark fant sted i Christianborgs Slotskirke i København klokken 11 tirsdag.

I tillegg til dronning Margrethe (77) og resten av den danske kongefamilien, var flere av prinsens franske familie, venner og representanter for det offisielle Danmark til stede i kirken.

- Det er 60 gjester samlet i Christianborg Slotskirke for å ta et siste farvel med prins Henrik. Det er primært familie, det vil si den kongelige familie og prins Henriks franske familie. Det er også noen få representanter fra det offisielle Danmark, blant andre statsminister Lars Løkke Rasmussen. Dette skiller seg fra vanlige kongelige begravelser, hvor antallet gjester pleier å være langt større, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, til Dagbladet.

Dronningen ankom kirken ikledd sort slør, og kronprinsparet, prinsesse Marie, prins Joachim og barnebarna kom samlet til kirken. ​

- Han var fargerik, uforutsigbar og fransk, sa presten for å beskrive prins Henrik.

Tydelig preget

Mens det tidligere har blitt stilt spørsmål ved dronningens smil etter mannens bortgang, var det tydelig å se sorgen som tynger henne da hun kom inn i kirken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer