Sterk historie:

- Det var ikke et tørt øye i kirka

Foreldrene fikk beskjed om at jenta deres ikke ville få et meningsfullt liv.

EN LYKKEDAG: Andy ante ikke at Natalie hadde trent så intenst på å gå at hun klarte å gå opp kirkegulvet til ham. Men for ham er hun perfekt – uansett hva hun klarer. FOTO: Matt Barbour
EN LYKKEDAG: Andy ante ikke at Natalie hadde trent så intenst på å gå at hun klarte å gå opp kirkegulvet til ham. Men for ham er hun perfekt – uansett hva hun klarer. FOTO: Matt Barbour Vis mer
Publisert

Andy Nowak (32) ventet spent ved alteret. Han gledet seg til at hans kjære, Natalie Preston (32), skulle komme opp midtgangen i rullestolen sin.

Men Natalie hadde en overraskelse på lur. Hun ble trillet inn i kirken, men rett innenfor dørene reiste hun seg forsiktig opp fra rullestolen sin. Med hånda trygt i armkroken til faren Lawrence (71), satte hun stolt den ene foten foran den andre helt til hun kom helt fram til Andy.

- Det var ikke et tørt øye i kirken, og uttrykket i Andys ansikt var helt ubetalelig, forteller Natalies mamma Sally Preston (65).

GA SEG IKKE: Mamma Sally og Natalie trosset legenes spådom. FOTO: Matt Barbour
GA SEG IKKE: Mamma Sally og Natalie trosset legenes spådom. FOTO: Matt Barbour Vis mer

Livet var over

Sally og Lawrence fra Merseyside i Storbritannia skjønte med en gang at noe var galt med dattera deres da hun ble født. Men legene nektet å høre på de bekymrede foreldrene.

Først etter ni måneder ble de tatt på alvor av en ung lege, som fant ut at jenta hadde cerebral parese.

- HELT GRUSOMT: Bare 36 år gammel fikk Nils Arne diagnosen ALS. Video: Lindmo, NRK Vis mer

Tre måneder seinere ble det bekreftet av en spesialist.

- Han sa at Natalie aldri ville klare å gå eller snakke. De mente at livet hennes var over allerede før det hadde begynt, forteller Sally.

Men foreldrene ville mer for dattera si. Dag ut og dag inn trente de med henne. Da Natalie var to år gammel, fant Sally en veldedig organisasjon som støtter barn med nevrologiske lidelser. Tanken deres er at når en del av hjernen ikke virker, må man vekke andre områder i hjernen slik at de tar over.

To måneder etter at de begynte å trene jenta, klarte hun å krabbe. Deretter gikk det slag i slag.

KNALLHARD JOBBING: Mamma Sally og en tre år gammel Natalie. Bare ett år tidligere lærte hun å krabbe! Organisasjonen Brainwave.org.uk – var nøkkelen til Natalies framgang. FOTO: Matt Barbour
KNALLHARD JOBBING: Mamma Sally og en tre år gammel Natalie. Bare ett år tidligere lærte hun å krabbe! Organisasjonen Brainwave.org.uk – var nøkkelen til Natalies framgang. FOTO: Matt Barbour Vis mer

Motbeviste alle

I tillegg til intens trening, har Natalie vært igjennom flere operasjoner for å rette ut ryggmargen og leddene. Og med iherdig innsats, klarte Natalie å motbevise legenes dommedagsprognoser.

Hun gikk ut av grunnskolen med gode karakterer, skaffet seg en mastergrad i animasjon – og fikk drømmejobben sin hos BBC.

SNAKKER TIL FANSEN: Justin Bieber måtte fortelle fansen hvorfor han må avlyse flere konserter. Vis mer

- Jeg har et fantastisk liv, og jeg elsker å fortelle historien min til folk i håp om å inspirere dem.

Og i 2018 møtte hun Andy gjennom Match.com. Det var kjærlighet ved første møte, og Sally og Lawrence var ikke i tvil da Andy ville gifte seg med dattera deres.

- Akkurat som oss, ser han ikke Natalies fysiske utfordringer. Han ser bare den fantastiske kvinnen hun er, sier Sally.

Og bryllupet var en lykkelig dag for dem alle sammen. Natalie sto under hele den første dansen med ektemannen sin – til tonene av «Because You Love Me» av Céline Dion.

STOLTE FORELDRE: Sally og Lawrence nektet å gi opp da legene sa at det ikke var håp for datteren deres. De var stolte og rørte over å se datteren som brud! FOTO: Matt Barbour
STOLTE FORELDRE: Sally og Lawrence nektet å gi opp da legene sa at det ikke var håp for datteren deres. De var stolte og rørte over å se datteren som brud! FOTO: Matt Barbour Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer