STØTTE: John Legend tok det som en selvfølge å støtte kona gjennom den vanskelige tiden. Foto: NTB scanpix
STØTTE: John Legend tok det som en selvfølge å støtte kona gjennom den vanskelige tiden. Foto: NTB scanpixVis mer

John Legend og Chrissy Teigen:

- Det var jobben min å støtte henne gjennom fødselsdepresjonen

John Legend åpner seg om den vanskelige tiden etter Chrissys første fødsel. 

(Dagbladet): Forrige uke avslørte den norskættede modellen Chrissy Teigen (31) at hun ble rammet av fødselsdepresjon og angst etter at dattera Luna Simone Stephens (11 mnd.) kom til verden i fjor.

- Jeg klarte ikke å skjønne hvorfor jeg var så ulykkelig, skrev Teigen i et lengre innlegg i magasinet Glamour.

STOLT: John Legend er stolt for at kona Chrissy Teigen skriver åpent om fødselsdepresjonen. Foto: NTB scanpix
STOLT: John Legend er stolt for at kona Chrissy Teigen skriver åpent om fødselsdepresjonen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå forteller ektemannen John Legend (38) at det var viktig for han å støtte kona når det var på sitt verste.

- For meg som ektemann var det min jobb å gjøre det jeg kunne for å støtte og forstår hva hun gjennomgikk, og gjøre hva som helst for å hjelpe henne. Det var det minste jeg kunne gjøre, forteller han til People.

Stolt av henne

Videre forteller han at det ikke var lett å vite hvordan han kunne hjelpe henne fordi det for ham er umulig å sette seg inn i situasjonen.

Han er likevel overbevist om at det viktigste var å være der for henne.

- Som en mann vet du jo ikke hvordan dette føles. Man burde egentlig lese om det for å virkelig forstå hvordan man kan hjelpe. Men det viktigste er å være der og være tålmodig. Vi lærer mens vi går, men vi kan hvertfall prøve å finne ut av det sammen.

Det at hun har skrevet så åpent om det synes Legend bare er bra.

- Jeg er glad for at hun skrev om det. Jeg synes det var sterkt av henne å fortelle om dette til andre kvinner, og vise at de ikke er alene, uansett hvor mange penger eller hvor stor kjendisstatus du har, kan alle føle dette. Det er hardt for alle uansett hvor mange ressurser du har, sier han til People.

Saken fortsetter under bildet.

FORELSKET: Det er ingen tvil om at kjærligheten mellom Chrissy og John er stor. Her fra Grammy Awards forrige måned. Foto: NTB scanpix 
FORELSKET: Det er ingen tvil om at kjærligheten mellom Chrissy og John er stor. Her fra Grammy Awards forrige måned. Foto: NTB scanpix  Vis mer

- Klær i spiskammerset

Til tross for en støttende mann, forteller Teigen at hun til tider var så godt som tom for energi.

- De fleste dagene tilbrakte jeg på nøyaktig samme sted i sofaen, og klarte sjelden å samle nok energi til å komme meg opp i andre etasje på soverommet. John sov på sofaen med meg, noen ganger fire netter på rad. Etter hvert hadde jeg klær inne i spiskammerset, så jeg skulle slippe å gå ovenpå når John gikk på jobb. Jeg kunne ofte bryte ut i gråt, helt plutselig.

RØD LØPER: Chrissy Teigen møtte opp på den røde løperen i denne kjolen under American music awards. Video: AP Vis mer

Ifølge Helsenorge starter rundt en tredel av alle fødsels- og barseldepresjoner under graviditeten. Hvert år vil også anslagsvis 3000-9000 barselkvinner være plaget av nedstemthet og depresjon her til lands.

- Tålmodig og kjærlig

I innlegget forklarer Teigen videre at det var først da hun oppsøkte hjelp hos lege, at hun innså at ikke alt var som det skulle.

31-åringen hyllet videre ektemannen John Legend for å ha vært en enorm støtte.

- Han er akkurat så godhjertet, tålmodig, kjærlig og forståelsesfull som han framstår, skriver hun.

Drømmer om fire barn

Chrissy deler ofte bilder fra hverdagslivet og tidligere fotoshoots på sosiale medier. Og selv om hun er fornøyd med sitt eget utseende, merker hun at ting har forandret seg.

- Jeg er komfortabel i min egen kropp, men jeg vet at den aldri vil bli den samme. Luna har forandret mye ved kroppen min. Beina mine og ryggen min føles litt svakere. Alt føles svakere. Men det er i orden. Jeg har dette lille ansiktet å se på hele tiden. Uansett hva som skjedd med kroppen min, så er det fullstendig verdt det.

Det var i 2007 at Chrissy ble kjæreste med artisten John Legend. Fire år senere forlovet de seg, og i 2013 giftet duoen seg i en romantisk seremoni ved Comosjøen i Italia.

31-åringen, som slet i lang tid med å bli gravid, har aldri lagt skjul på at hun ønsker seg en stor familie:

Saken fortsetter under bildet.

VAR DEPRIMERT: Modell Chrissy Teigen klarte ikke å nyte den påfølgende tida etter at dattera ble født. Foto: NTB Scanpix
VAR DEPRIMERT: Modell Chrissy Teigen klarte ikke å nyte den påfølgende tida etter at dattera ble født. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Forhåpentligvis får vi en like stor ungeflokk som Angelina og Brad. Det ville jeg ha elsket. Jeg vil definitivt ha mange barn, og det vil John også.

- Jeg vil gjerne ha fire barn for jeg kommer selv fra en liten familie, så jeg ønsker meg disse digre Thanksgiving-middagene, har hun avslørt til UsWeekly.com.

Til tross for at Teigen føler kroppen har forandret seg etter fødselen, er hun langt fra redd for å vise seg frem i dristige antrekk på den røde løperen.

Under American Music Awards i november kom ettbarnsmoren i denne svært så avslørende kjolen, hvor hun viste frem litt mer enn hun hadde planlagt.