«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Det var kjempeskummelt

Deltakerne ble sendt ut på en ganske annerledes etappe: - Fikk litt «Kompani Lauritzen»-vibber.

UVANLIG: TV-seerne har ikke for vane å se deltakerne i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i oppstilling med lystette briller. Foto: Matti Bernitz / Discovery
UVANLIG: TV-seerne har ikke for vane å se deltakerne i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i oppstilling med lystette briller. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer
Publisert

Deltakerne i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» jobber for tida seg oppover Vestlandet, og har allerede fått prøvd seg på vann, land og isbre.

I torsdagens episode starter etappen med en merkekonkurranse, i motsetning til tidligere hvor bare det tapende laget er de som må konkurrere for å unngå å bli merket.

De som ender opp med å bli merket er Silje Halstensen (32) og Jørgen Evensen (31) fra lag Lindesnes, og Line Andersen (49) og Christian Brennhovd (22) fra lag Nordkapp.

Det som venter deltakerne videre er imidlertid en ganske annerledes etappe enn det vi er vant med å se i realitykonkurransen. Deltakerne blir kjørt til en parkeringsplass ved Kinsarvik Familiepark. Der får de beskjed om å ikke si et ord, får på lystette briller og blir ført inn i biler uten å ane hvem de er med, hvor de skal eller hva som venter dem de neste dagene.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

Psykisk spill

- Det var en ganske merkelig stemning med en gang. Ingen snakket med oss, ingen av oss sa noe og vi fikk beskjed om å være helt stille. «Nå skjer det noe», tenkte jeg, og i det vi fikk på brillene begynte det psykiske spillet, forteller Andersen.

Deltakerne hadde samtidig fått beskjed om å skjerpe de andre sansene, noe programlederen tok «blodseriøst».

- Etter åtte-ni minutter skjønte jeg at vi var inne i en tunnel så jeg skrapte meg til blods på langfingeren og ringfingeren fordi det er finger nummer åtte og ni, innrømmer hun.

- Det var litt om å gjøre å ikke la tankene vandre, men jeg var sikker på at jeg skulle få noe rundt bena og deretter måtte hoppe i strikk uten å se noe.

KLARE: 10 nye kjendiser er klare for en ny sesong av «71 grader nord kjendis». Reporter/klipp: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch/ Rød løper Vis mer

- Fikk «Kompani»-vibber

Også for lagkamerat Brennhovd kom dette grepet overraskende på.

- Å på få de brillene var veldig spesielt. Jeg var ikke helt forberedt på det. Jeg forventet at vi skulle gå vanlig tur, og plutselig blir vi satt i en bil uten å kunne prate. Det føltes ut som vi satt i bilen i tre timer, og det ble ganske slitsomt.

- Etter hvert merket vi at en på laget manglet og da tenkte jeg bare «shit, nå har det skjedd noe».

Hele seansen minnet imidlertid realityprofilen om et annet TV-konsept.

- Jeg fikk litt «Kompani Lauritzen»-vibber. Men det var gøy og jeg skjønner at de prøver å finne på noe nytt.

- Kjempeskummelt

- Jeg var ikke akkurat forberedt på å plutselig få bind for øynene. Jeg syntes det var kjempeskummelt. Også måtte vi sitte inne i en tunnel i flere timer uten å vite hvor vi var eller hvor vi skulle. Jeg følte jeg var våken og sov samtidig, forteller Halstensen.

SKRIKER: Det blir dramatisk i «71 grader nord - Team» når Victoria Tolaas blir tråkket på av hest. Video: Discovery + Vis mer

- Lindesnes var veldig klare for å vinne en etappe og visste at vi nå kunne holde et høyere tempo, så vi var klare for å gi alt. Jeg var klar for tur, men slik ble det ikke, legger artisten til.

Hun fikk ikke vite hvem som satt i bilen sammen med henne, men etter hvert kom hun frem til at det måtte være Vegard Ylvisåker (43).

Halstensen og Ylvisåker, som tilhører hvert sitt lag, ble sendt ut på et annet oppdrag og hadde derfor ikke selskap av lagkameratene sine.

- Alt kan skje

- Jeg synes det var veldig gøy, jeg ble veldig fokusert, forteller Ylvisåker om den uvanlige etappen.

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Jeg tenkte på to ting da vi satt i bilen, og det ene var å telle tiden. Jeg begynte ettterhvert å telle femminuttere, og regnet meg frem til at vi satt i bilen i tre timer og et kvarter. Det andre var at jeg fulgte med på svingene for å finne ut hvor vi befant oss.

- Noen mener det var litt «Kompani Lauritzen»-vibber over opplegget?

- Ja det var det absolutt.

- Hadde du forventet det da du takket ja til «71 grader nord»?

- Jeg var egentlig forberedt på at alt kan skje, men man blir uansett litt sånn «oi».

BLODIG ALVOR: Ting tar en alvorlig vending da deltakerene på «Farmen» blir bedt om å slakte en sau. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Ikke første gang

Presseansvarlig for «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», Marianne Aambø, forklarer overfor Dagbladet at programmet handler om å utfordre seg selv fysisk - men også psykisk.

- Etappene legges opp med stor variasjon, og denne gangen var et av momentene at deltakerne ikke skulle vite hvor de var, for så å kunne bruke kart- og orienteringskunnskapene de har tilegnet seg så langt på turen for å finne frem.

Til tross for at etappen ikke minner om en klassisk «71 grader nord»-etappe, kan hun fortelle at dette er blitt gjort før.

- Det er ikke første gangen deltakerne har blitt fraktet til et ukjent sted med bind for øynene. Det har blitt gjort i mange sesonger tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer