- Det var rart å ha solgt en million album på verdensbasis og ikke ha råd til en kaffe

Trine Rein jobbet som limousinsjåfør i Los Angeles og trodde at hun var gått ut på dato.

SYNGER I KVELD: - Jeg føler selvsagt et ansvar overfor låtskriveren. Det er den mest nervepirrende delen, sier Trine Rein, som i kveld framfører ei ny låt i programmet «The Hit». Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SYNGER I KVELD: - Jeg føler selvsagt et ansvar overfor låtskriveren. Det er den mest nervepirrende delen, sier Trine Rein, som i kveld framfører ei ny låt i programmet «The Hit». Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg var aldri i tvil om at jeg kom til å si ja.

Artisten Trine Rein (43) er tilbake i rampelyset. I kveld skal hun framføre ei helt ny låt i NRK-serien «The Hit».

Hun er fremdeles rolig der hun sitter i sofaen på Marienlyst, men hun vet at fem minutter før hun skal på scenen, kommer nervene til å gjøre opprør. 

- Da raser hele verden sammen. Akkurat nå gleder jeg meg, men ikke spør meg fem minutter før jeg skal på. Det mest nervepirrende er at jeg føler et ansvar overfor låtskriveren.

Følte seg utdatert Rein har plukket ut en låt skrevet av en helt ukjent låtskriver. Deretter har hun laget sin egen versjon av sangen og i kveld skal den framføres for første gang.

- Det er gøy å endelig få fokusere på musikken og bli spurt om å gjøre noe jeg driver med. Man blir jo spurt om alt annet enn det en kan, som matlaging, «71 grader nord» og dansing. Jeg er forsiktig med hva jeg sier ja til. Det kan være gøy å invitere til middag uten et tv-team på slep også, sier hun.

I år feirer Rein 20 år som internasjonal artist med et nytt album, der bookleten er på engelsk. Singelen hun framfører i kveld er selvskreven på plata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer