Prinsesse Birgitta:

- Det var som å leve i et gyllent bur

At prinsesse Birgitta av Sverige har trukket seg unna livet som kongelig, har vært helt bevisst.

SJELDENT SYN: Det er ikke ofte at prinsesse Birgitta reiser til Sverige for å delta på kongelige tilstelninger. Det gjorde hun imidlertid da broren kong Carl Gustav fylte 70 år i 2016. Foto: NTB Scanpix
SJELDENT SYN: Det er ikke ofte at prinsesse Birgitta reiser til Sverige for å delta på kongelige tilstelninger. Det gjorde hun imidlertid da broren kong Carl Gustav fylte 70 år i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kong Carl Gustav (73) av Sveriges nest eldste søster, prinsesse Birgitta (82), kan vel trygt sies å ikke være som alle andre prinsesser. Til tross for at hun ble født kongelig, har hun levd et liv hun selv har valgt. Det begynte hun med i tidlig alder.

Den svenske prinsessa, som til daglig er bosatt på den spanske ferieøya Mallorca, skjønte nemlig tidlig at hun foretrakk «vanlige» mennesker framfor kongelige.

I et intervju med den svenske avisa Expressen, sier 82-åringen at livet endret seg da hun fikk utdanne seg som treningsinstruktør på universitetet. Av medstudentene ble hun behandlet som «en av dem», og ikke som prinsesse.

- Det føltes fantastisk. Jeg har alltid elsket å være med de menneskene, framfor de som går med nesa i været. Nei, det er ikke min greie. Jeg gikk min egen vei, helt enkelt, forteller Birgitta.

- Som et gyllent bur

Hun beskriver seg selv som en banebryter for den yngre generasjonen i den svenske kongefamilien. Prinsessa hevder imidlertid at det var lettere på hennes tid å trekke seg litt unna pliktene, da hun selv var lenger ute i arverekka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer