Dronning Elizabeth:

Detaljen i bildet vekker oppsikt

Dronning Elizabeths varme gest avslørt.

DETALJER: Boris Johnson var denne uka hos dronning Elizabeth. Bilder av dem går nå viralt av en helt spesiell grunn. Foto: Reuters/NTB
DETALJER: Boris Johnson var denne uka hos dronning Elizabeth. Bilder av dem går nå viralt av en helt spesiell grunn. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at det meste kongelige foretar seg blir observert med argusøyne. Derfor er det kanskje heller ikke så rart at de mest interesserte biter seg merke i både det ene og det andre når det deles ny informasjon, nye bilder eller kongelige er på oppdrag.

I 2019 ble det full ståhei etter at et bilde av prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ikke lenger var å se på dronning Elizabeths (95) bord i Audience Room i Buckingham Palace.

Der sto nemlig bilde av prins William (39) og hertuginne Kate (39), samt et innrammet bilde av prinsebrødrene.

Endring

Bildet av hertugparet av Sussex hadde tidligere stått på det aktuelle bordet, men det ble aldri kjent hvorfor det ble fjernet.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Nå, to år seinere, er det imidlertid tilbake.

Detaljen ble først synlig da statsminister Boris Johnson var på audiens hos dronninga onsdag denne uka, skriver ET Online.

Ved siden av Meghan og Harry-bildet sto det en stor blomsterbukett, det som er et bilde av William og Kate og et bilde av dronningas avdøde ektemann prins Philip.

SER DU DETALJEN?: Bilde av Harry og Meghan har tidligere blitt fjernet herfra. Nå er det tilbake. Foto: Reuters/NTB
SER DU DETALJEN?: Bilde av Harry og Meghan har tidligere blitt fjernet herfra. Nå er det tilbake. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Den varme gesten til hertugparet av Sussex, fra den 95 år gamle monarken, kommer bare kort tid etter at førstnevnte valgte å kalle opp sin nyfødte datter etter dronninga.

Hyllest

Den lille jenta kom til verden i California tidligere denne måneden, og samtidig som babynyheten ble delt, avslørte hertugparet også navnet på dattera: Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

- Prins Harry hedrer de to kanskje aller viktigste for ham i barndommen ved å gi dattera navet Lilibet Diana, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle da navnet ble offentliggjort.

Hans bestemor dronning Elizabeth, kalles nemlig Lilibeth i familien.

TID FOR KAKE: Dronning Elizabeth skulle sprette en stor kake på mektig vis. Video: AP Vis mer

- Jeg synes det er en vakker hyllest til dronningen, og kanskje spesielt etter alt bråket som har vært. For selv om Harry og Meghan hele veien har snakket varmt om henne, har handlingene deres gjort det vanskelig for hele familien, sa Vagle videre.

Samtidig har de tatt med Harrys avdøde mors navn, Diana.

- Prins Harry har mange ganger snakket om sitt nære forhold til mora, og hvor traumatisk tapet av henne var. Jeg ville nesten blitt overrasket om han ikke kalte dattera opp etter henne, sa Vagle.

Fra tidligere har Meghan og Harry også den to år gamle sønnen Archie, som også bærer etternavnet Mountbatten-Windsor.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Kjølig forhold

Om både navnevalg og dronningas valg om å sette fram bilde av Meghan og Harry igjen betyr at de har lagt problemene bak seg vites ikke, men man kan i hvert fall håpe at forholdet mellom familien blir bedre.

Hertugparet sendte som kjent sjokkbølger gjennom en hel verden da de gikk hardt ut mot kongehuset med flere sterke anklager. Forholdet skal derfor være kjølig mellom Meghan og Harry og andre medlemmer av den britiske kongefamilien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer