«Alene Hjemme»:

Detaljen sjokkerer: «Tok ti år»

Det har gått opp et lys for «Alene Hjemme»-fansen.

SKURKER: Tyvene Harry og Marv ble satt en stopper for av åtte år gamle Kevin. Foto: Moviestore/Rex/Shutterstock/NTB
SKURKER: Tyvene Harry og Marv ble satt en stopper for av åtte år gamle Kevin. Foto: Moviestore/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

For mange er det obligatorisk å se «Alene Hjemme» i jula, til tross for at det er hele 32 år siden filmen først ble vist for verden.

Selv om mange har sett filmen om rampete Kevin McCallister hvert eneste år, er det imidlertid først nå flere har bitt seg merke i en helt spesiell detalj i filmen.

«Vent nå litt...»

I starten av filmen får McCallister-familien et kort besøk av politimannen Larry, som kommer for å advare dem om «de mange innbruddene rundt juletider».

Åtte år gamle Kevins far, Peter McCallister, kan forklare politimannen at familien har automatiske timere på både lysene i hjemmet og låsene på døra.

Trailer: "Alene Hjemme" (1990). Video: Youtube. Vis mer

Larry får også vite at hele familien reiser på juleferie dagen etter. Han sier hadet til familien, og det er det siste vi ser av politimannen.

Det er imidlertid ikke siste gangen skuespilleren bak politimannen, Joe Pesci (79), dukker opp i filmen.

POLITI OG RØVER: Joe Pesci har to roller i den ikoniske julefilmen. Her som skurken Harry. Foto: 20th Century Fox/Kobal/Rex/Shutterstock/NTB
POLITI OG RØVER: Joe Pesci har to roller i den ikoniske julefilmen. Her som skurken Harry. Foto: 20th Century Fox/Kobal/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer

Mange fans visste kanskje ikke at Pesci også spiller en av skurkene, Harry Lime. Tyven latet nemlig som han var politi for å få informasjon om hjemmet slik at han kunne bryte seg inn seinere.

Denne detaljen får flere til å uttrykke sjokk på Twitter, ifølge Daily Mail.

«Hvor gammel var du da du fant ut at politimannen i begynnelsen av «Alene Hjemme» også er tyven? For jeg fant det ut for to sekunder siden», skriver en person på Twitter.

«Vent nå litt...politimannen på starten av «Alene Hjemme» er også tyven på slutten av filmen. Hva faen», lyder det fra en annen profil.

«Det har tatt meg ti år å innse at politimannen i «Alene Hjemme» er tyven i all hemmelighet», skriver en tredje, mens en annen forteller at «hodet eksploderte» da dette gikk opp for dem.

Kunne vært dødelige

Filmen fra 1990 omhandler Kevin McCallister som blir glemt igjen hjemme når resten av familien reiser på juleferie i Frankrike.

Samtidig prøver bandittduoen Harry og Marv å bryte seg inn og rane familiens hjem, uten å vite at Kevin er hjemme.

FJERNES: En scene med Donald Trump i filmen «Alene Hjemme 2» er nå fjernet fra skjermene når filmen blir vist av det canadiske TV-selskapet CBC. Vis mer

Dermed legger den lille gutten mange feller for å beskytte hjemmet sitt.

Guttens knep kunne i verste fall vært dødelige, ifølge den amerikanske legen Ryan St.Clair til The Week.

I filmen ser vi nemlig bandittene bli skutt på med luftgevær i panna, flammer mot hodet og et strykejern i ansiktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer