Prinsesse Diana:

Detaljen som fortsatt mangler

Dette greier ikke etterforskerne å finne ut av, 25 år etter dødsulykken.

PLAGER ETTERFORSKERNE: Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde. Dette er detaljen som fortsatt forblir uløst. Foto: Herman Knippertz/AP Photo/NTB
PLAGER ETTERFORSKERNE: Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde. Dette er detaljen som fortsatt forblir uløst. Foto: Herman Knippertz/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

I dag er det 25 år siden prinsesse Diana mistet livet i den fatale bilulykken som krevde totalt tre menneskeliv.

I tillegg til prinsessen døde også kjæresten Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul.

Utallige dokumentarer har seinere blitt laget om ulykken, som fortsatt tiltrekker seg konspirasjonsteorier.

Nå undersøker nok en dokumentarserie hva som skjedde da «folkets prinsesse» døde i 1997. Det melder Sky News.

I «Investigating Diana: Death In Paris» blir man tatt med gjennom to politietterforskninger av dødsulykken. Spørsmålet om hva som skjedde med den mystiske bilen i tunnelen blir også tatt opp.

FÅR STATUE: Prins Harry og Prins William avduker statue av Diana på prinsessas 60-årsdag. Vis mer

Mystisk bil

31. august 1997 ble prinsesse Diana forfulgt av paparazzier etter hun forlot Ritz Hotel i Paris.

Sammen med kjæresten, livvakten Trevor Rees-Jones og sjåføren, kjørte hun i en svart Mercedes fra stedet. I Pont de l'Alma-tunnelen krasjet bilen, og alle bortsett fra livvakten døde.

Det de franske etterforskerne imidlertid aldri fant ut av, og som fortsatt skaper hodebry, er den mystiske hvite Fiaten som angivelig var til stede ved kollisjonen.

Den kjørte rett forbi Dianas bil da ulykken skjedde. Bilen har aldri blitt sporet opp.

Et par på åstedet skal ha forklart at de så en hvit Fiat komme ut av tunnelen, og at sjåføren tydelig hadde fokus på speilene.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

Spor av hvit maling ble funnet på Mercedesen og baklyset var ødelagt.

I den nye Channel 4-dokumentaren diskuterer etterforskerne fra kriminalgruppa i 1997 at føreren av den hvite bilen potensielt kan ha bidratt til å forklare bevegelsene til Mercedesen.

- Løs tråd

Martine Monteil, sjef for etterforskningsteamet Brigade Criminelle den gang, sier i dokumentaren at «hele verden har hatt problemer med å akseptere at prinsessen av Wales døde i en hverdagslig ulykke».

- Jeg er fortsatt frustrert over Fiaten, fordi jeg liker et godt gjennomført arbeid. Bilen er der ute, det er helt sikkert. Dessverre har vi den ikke.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Hun understreker imidlertid at føreren av Fiaten ikke er den skyldige i dødsulykken, og at ansvaret forblir hos Mercedesen.

Eric Gigou, også fra etterforskningsteamet, forteller at myndighetene gjorde alt de kunne for å få klarhet i hva som hadde skjedd, og at mer enn 1000 mennesker ble avhørt i etterforskningen.

- Etter min mening er den eneste løse tråden vitnesbyrdet til føreren av Fiaten, sier Gigou.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer