Ivanka Trump:

Dette bildet av Trumps datter skapte storm. Nå viser det seg at historien bak er langt mer alvorlig

Ivanka Trump havner nok en gang i medienes søkelys. 

MASSIVE REAKSJONER: Her står Ivanka Trump og hennes ektemann Jared Kushner i samtale med Japans statsminister Shinzo Abe (andre fra venstre). Bildet ble tatt forrige måned, og har siden blitt gjenstand for stor debatt på verdensbasis. Foto: NTB Scanpix
MASSIVE REAKSJONER: Her står Ivanka Trump og hennes ektemann Jared Kushner i samtale med Japans statsminister Shinzo Abe (andre fra venstre). Bildet ble tatt forrige måned, og har siden blitt gjenstand for stor debatt på verdensbasis. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hva gjorde egentlig Ivanka Trump på møtet med Japans statsminister?, var spørsmålet medier verden over stilte seg i midten av november.

Da Donald Trump skulle ha sitt første møte med en utenlandsk regjeringssjef, etter at han ble valgt som USAs neste president, tok det ikke lang tid før bildene fra møtet skapte sterke reaksjoner.

I TRUMP TOWER: Ivanka Trump og ektemannen i prat med den japanske statsministeren Shinzo Abe. Foto: NTB Scanpix
I TRUMP TOWER: Ivanka Trump og ektemannen i prat med den japanske statsministeren Shinzo Abe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bildene viser nemlig at Donald Trump hadde invitert datteren Ivanka og ektemannen Jared Kushner, som begge står og snakker med den japanske statsministeren Shinzo Abe i eksklusive Trump Tower.

Bildene har spesielt skapt reaksjoner på bakgrunn av at Ivanka Trump har en sentral rolle i sin fars businessimperium, og anklages blant annet for å utnytte sin rolle.

Verre enn først antatt

En rekke eksperter har i etterkant uttalt at det er særdeles uheldig for Trump, dersom han ikke klarer å skille politikk fra egen forretningsvirksomhet når han blir president.

Nå viser det seg imidlertid at historien bak møtet er verre enn først antatt.

Ivanka Trump har som kjent sitt eget designmerke. 35-åringen lager blant annet sko, klær og tilbehør, som selges på noen av de mest eksklusive varehusene i New York.

New York Times kan nå avsløre at Ivanka Trump, på samme tidspunkt som møtet med den japanske statsministeren, var i ferd med å inngå en forretningsavtale med det japanske gigantfirmaet Sanei International.

Avisa skriver også at den største aksjonæren i Saneis moderselskap er Development Bank of Japan, som er heleid av intet mindre enn den japanske regjeringen.

Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Kraftig kritikk

Samtidig som de lystige bildene av Ivanka og statsminister Abe gikk verden rundt, ble det avholdt en todagers eksklusiv visning av førstnevntes designerklær og smykker i Tokyo.

Ifølge New York Times har Ivanka Trump også en enorm fanbase i landet, noe som kan resultere i at møtet vil ha en enorm PR-verdi.

Selskapet til Ivanka påstår imidlertid at jobben med å lande forretningsavtalen ble påbegynt for to år siden, altså før Donald Trump kastet seg inn i kampen om presidentposten.

Det er imidlertid ikke første gang Trump-dattera er blitt beskyldt for å sette egne interesser først.

Hun har også måttet tåle kraftig kritikk etter at hun promotorte et armbånd fra eget merke, som hun hadde på seg i et «60 Minutes»-intervju med sin far.

STERK KRITIKK:  Nylig ble «60 Minutes»-episoden som fokuserte på Trump-familien vist i USA. Ivanka Trump (t.h) fikk kritikk for å ha promotert et armbånd hun selv har designet i episoden, og beskyldes for rolleblanding. F.v: Donald Jr, Eric Trump, Donald Trump, Melania Trump og Ivanka Trump. Foto: NTB scanpix 
STERK KRITIKK: Nylig ble «60 Minutes»-episoden som fokuserte på Trump-familien vist i USA. Ivanka Trump (t.h) fikk kritikk for å ha promotert et armbånd hun selv har designet i episoden, og beskyldes for rolleblanding. F.v: Donald Jr, Eric Trump, Donald Trump, Melania Trump og Ivanka Trump. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Da ble det også stilt spørsmål om hvorvidt familien hadde kommersielle interesser ved familiefarens kommende presidentperiode.

Ivanka Trumps motemerke må som følge av hendelsen gjennomføre tiltak etter at kjendisdattera sendte ut e-poster til flere motejournalister, der hun promoterte armbåndet hun brukte under TV-intervjuet.

E-posten hevdet at armbåndet var en kommende trend, og at det var Ivankas favoritt fra Metropolis-kolleksjonen.