Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jennifer Lawrence:

Dette bildet gikk ikke upåaktet hen. Nå slår filmstjerna tilbake: - Mitt valg

Jennifer Lawrence fikk ut sin frustrasjon.

VEKKET OPPSIKT: Regissør Francis Lawrence, Matthias Schoenaerts, Jennifer Lawrence, Joel Edgerton og Jeremy Irons i London for å promotere filmen «Red Sparrow». Foto: NTB scanpix
VEKKET OPPSIKT: Regissør Francis Lawrence, Matthias Schoenaerts, Jennifer Lawrence, Joel Edgerton og Jeremy Irons i London for å promotere filmen «Red Sparrow». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Filmstjerna Jennifer Lawrence (27) har vist seg å være en dame full av humor og ironi, men er heller ikke redd for å stå opp for seg selv.

At hun har bein i nesa beviser hun i sitt nyeste innlegg på Facebook.

Der svarer hun nemlig på kritikk hun har mottatt for antrekket hun hadde på seg da hun og flere skuespillerkolleger var i London for å promotere filmen «Red Sparrow».

På bildene, som er tatt utendørs, er 27-åringen ikledd en fotsid, svart kjole, mens hennes mannlige kolleger har på seg langbukser og jakker.

På Twitter har flere undret seg over kontrasten, og reagerer på at Lawrence er tynnkledd ute i kulda. Dette får skuespilleren til å tenne på alle plugger.

Saken fortsetter nedenfor.

- Mitt valg

I det lengre innlegget på sin offisielle Facebook-side, skriver «Hunger Games»-stjerna at hun er fornærmet over kommentarene.

«Wow. Jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte. «Jennifer Lawrence har på seg en utfordrende kjole i kulda»-kontroversen. Dette er ikke bare helt latterlig, jeg er ekstremt fornærmet. Den Versace-kjolen var fantastisk, tror du jeg skal dekke over den nydelige kjolen med jakke og skjerf? Jeg var ute i fem minutter. Jeg ville ha stått i snøen i den kjolen fordi jeg elsker mote og det var mitt valg», skriver hun.

- LATTERLIG: Skuespiller Jennifer Lawrence slår hardt tilbake etter at flere Twitter-brukere kommenterte antrekket hennes. Foto: NTB scanpix
- LATTERLIG: Skuespiller Jennifer Lawrence slår hardt tilbake etter at flere Twitter-brukere kommenterte antrekket hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun mener at de negative kommentarene er kjønnsdiskriminerende, latterlige og det motsatte av feminisme.

«Å overreagere på alt noen sier eller gjør, og skaper kontroverser over dumme uskyldige ting som hva jeg velger og ikke velger å ha på meg, er ikke å bevege oss framover. Det skaper dumme distraksjoner fra virkelige problemer. Skjerp dere, folkens. Alt du ser meg ha på, er mitt valg. Og hvis jeg vil være kald, SÅ ER DET MITT VALG OGSÅ», avslutter hun med.

Tar en pause

27-åringen har de siste åra blitt en av Hollywoods mest ettertraktede filmstjerner, spesielt etter suksessen med filmserien «The Hunger Games».

Siden hun hadde sitt store gjennombrudd med filmen «Winter's Bone» i 2010, har stjerna jobbet hardt for å komme dit hun er i dag. ​

Tidligere denne uka uttalte hun overfor Entertainment Tonight at hun ønsker å ta et år pause fra skuespillerkarrieren for å jobbe tett med organisasjonen «Represent. Us», som bekjemper politisk korrupsjon.

- Dette har ikke noe med politikken å gjøre. Vi skal jobbe med lovforslag som skal forhindre korrupsjon og fikse demokratiet vårt, forklarer hun overfor nettstedet.

PROVOSERER: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer

Også i november i fjor sa skuespilleren til magasinet Elle at hun ønsket å ta en pause fra rampelyset.

- Jeg ønsker å flytte til en gård. Jeg vil, liksom, melke geiter, sa hun den gang.

Nervøs for nakenscener

Nå straks er hun imidlertid aktuell med thrillerdramaet «Red Sparrow», der hun spiller rollen som ballerinaen Dominika Egorova som via en hensynsløs spionskole kastes inn i den kalde krigen mellom verdens stormakter.

I et intervju med Total Film har Lawrence røpet at filmrollen innebar mye nakenhet og at det gjorde henne svært nervøs.

- Min karakter måtte strippe foran hele klassen og et helt filmcrew. Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv og jeg var veldig nervøs. Men Francis klarte å få meg til å bli komfortabel og alle fikk meg til å føle at jeg hadde på meg klær. Da jeg var ferdig gikk jeg ut og følte meg sterk og fantastisk, sa hun nylig.

Den prisbelønte skuespillerens nervøsitet for nakenhet ble nok forsterket da hun i 2014 ble utsatt for hacking, og nakenbilder av henne ble spredd til hele verden.

I et intervju med Oprah for The Hollywood Reporter like før jul fortalte hun at hun lenge unngikk sexy filmroller.

- Jeg trodde at jeg aldri kom til å gjøre det igjen. At jeg aldri kom til å ville dele den siden av meg selv, siden det ble spredd uten mitt samtykke, sa hun.

HER ER JENNIFERS SVAR TIL NETTROLLENE: - Jeg orker ikke å bli spurt flere spørsmål om min personlige hygiene, sier skuespiller og superstjerne Jennifer Lawrence i dette humoristiske klippet hun selv la ut på Facebook. Video: Privat Vis mer Vis mer

- Venter på å bli ført bak lyset

I etterkant ble spredningen av nakenbildene kalt for en av de største hackingskandalene i Hollywood, og Lawrence gikk til sak mot blant annet Google.

I tillegg til Lawrence ble blant andre Ariana Grande, Kate Upton og Kirsten Dunst utsatt.

Hackeren, en ukjent mann fra Chicago, ble dømt til fengsel i ni måneder i fjor.

Overfor Vogue har «The Hunger Games»-stjerna sagt at hun fremdeles er redd for at noe liknende skal skje igjen.

- Å få privatlivet krenket hele tiden er ikke et problem hvis man er perfekt. Men hvis man er menneskelig, er det grusomt, sa hun og fortsatte:

- Når PR-ansvarlig ringer meg, tenker jeg alltid: «herregud, hva er det?» selv om det ikke er noe. Jeg venter alltid på å bli ført bak lyset igjen. Det er skummelt å føle at hele verden dømmer deg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!