Dette bildet tar av på Facebook

- Å være naken rundt barnet ditt er ikke ekkelt, men naturlig.

HYLLES I SOSIALE MEDIER: Den danske komikeren Torben Chris tar et oppgjør med nakenfrykt på Facebook. På bare få timer har komikeren høstet flere tusen liker-klikk. Foto: Torben Chris / Privat
HYLLES I SOSIALE MEDIER: Den danske komikeren Torben Chris tar et oppgjør med nakenfrykt på Facebook. På bare få timer har komikeren høstet flere tusen liker-klikk. Foto: Torben Chris / PrivatVis mer

(Dagbladet): I et innlegg på sin egen Facebook-profil, tar den danske komikeren Torben Chris et oppgjør med det han kaller danskenes frykt for nakenhet.

Innlegget kommer i kjølvannet av at han spøkte om samme tema i sitt eget show «JYDELOGIK» tidligere i år, som høstet svært positive tilbakemeldinger, ifølge komikeren selv.

Temaet om hvorvidt barn og voksne bør være naken sammen, har imidlertid skapt debatt blant komikerens fans. 

- En fortalte meg at han hadde blitt beskyldt av en fremmed mann for å være pedofil, fordi han badet med sin to år gamle datter. En annen hadde blitt advart mot å «oppfordre» til pedofili fordi han hadde delt et bilde av sin datters pariserflette, hvor hun sto med bar rygg, skriver Chris.

- Ikke ekkelt I innlegget på sin Facebook-profil har komikeren også publisert et bilde av seg selv, hvor han og dattera bader naken sammen. I skrivende stund har innlegget, som ble lagt ut for bare få timer siden fått over 40 000 liker-klikk, og nærmere 5000 delinger. 

- Å være naken rundt barnet ditt er ikke ekkelt, men naturlig. (...) En far i badekaret med sin datter er ikke pedofili, skriver han videre.

Videre mener Chris at det er på tide å ta et oppgjør med det såkalte kroppsidealet, og hvordan kropp blir portrettert i blant annet reklamekampanjer.

Han mener det er viktig at barn får et naturlig forhold til det som anses som en «vanlig kropp».

- Smarteste du har skrevet I kommentarfeltet blir Chris nå hyllet for å ta opp temaet.

Nærmere 1000 personer har lagt igjen kommentarer, hvor de blant annet mener det er sunt for barn å se sine foreldre naken. 

- Dette er til dags dato det smarteste du har skrevet, og helt riktig. Man skal ikke være redd for å se et annet menneske naken, og spesielt ikke når det er dine foreldre, skriver en bruker.

- Jeg vil nesten gå så langt som å si at som forelder bør man bade naken med sitt barn. Barn bør se foreldrene naken, og at det er en naturlig ting, spesielt med tanke på hvor forskjellig kropp kan være fra person til person. Ellers sitter vi igjen med en totalt forstyrret generasjon, der alle tror at det er «vanlig» å se ut som en modell, skriver en annen. 

Komikeren ønsker ikke å utdype innlegget overfor Dagbladet, men til danske TV 2 forklarer Chris at han valgte å dele bildet av seg selv og datteren som en protest.

- Jeg synes det er et samfunnsproblem. Bare det faktum at jeg blir kontaktet av mediene, underbygger dette. Er det virkelig en nyhet at en far bader med sin datter?, sier han til TV 2. 

Jeg har aldrig fået mere positiv respons på nogen joke, end den jeg lavede om NØGENHEDSFORSKRÆKKELSE i mit one man show ...

Posted by Torben Chris on 13. desember 2015