KJOLEKRITIKK: BBC-programlederen Helen Skelton (til høyre) har fått mye kritikk på sosiale medier de siste dagene. Årsak: Mange mener antrekket hennes viser for mye. Foto: BBC
KJOLEKRITIKK: BBC-programlederen Helen Skelton (til høyre) har fått mye kritikk på sosiale medier de siste dagene. Årsak: Mange mener antrekket hennes viser for mye. Foto: BBCVis mer

Dette ble for mye for britiske tv-seere

BBC-reporteren Helen Skelton (33) henges ut på sosiale medier.

(Dagbladet): Det gikk en kule varmt for enkelte av tv-seerne som fulgte BBCs studiosending fra den olympiske svømmehallen i Rio lørdag kveld.

Ifølge medier som The Telegraph, Independent og Daily Mail skal det ha haglet inn med reaksjoner og sexistiske kommentarer mot den kvinnelige programlederen Helen Skelton (33) - og måten hun var kledd på.

Internett så nemlig ut til å konstatere at Skeltons kjole var «for kort».

- Kan du lære deg å krysse beina?

Og da 33-åringen stilte på jobb søndag i et liknende antrekk, dukket det bare opp enda flere kommentarer av typen «svømmingen ble mer interessant nå», «kan du lære deg å krysse beina?» og «lurer på om hun har på seg truse».

Heldigvis sendes det like mange støtteerklæringer som slengbemerkninger i retning Skelton.

REFSES: Den britiske programlederen Helen Skelton (33). Foto: Rex / NTB Scanpix
REFSES: Den britiske programlederen Helen Skelton (33). Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer

Avisa Birmingham Mail setter eksempelvis spørsmålstegn ved hvorfor ikke studiogjesten Mark Foster, en tidligere britisk svømmer, får like mye pepper som Skelton. Flere Twitter-brukere påpekte det samme.

Han viste nemlig vel så mye hud som programlederen på andre siden av bordet.

- Hva så med svømmerne?

Den britiske Independent-journalisten Charlotte Gill er heller ikke nådig mot kritikerne.

- Hvis Twitter synes dette er for erotisk, så må gudene vite hva de tenker om svømmerne, skriver hun.

Det legges også vekt på at Helen Skelton faktisk sitter inne i en svømmehall i Rio de Janeiro. Gradestokken viser ikke akkurat null.

Verken BBC eller Helen Skelton har kommentert saken.

Det er ikke første gang en kvinnelig tv-profil fra Storbritannia får refs i klesveien. I juni kom det britiske medietilsynet på banen etter at «Britian's got talent»-dommerne Amanda Holden og Alesha Dixons semifinaleantrekk ga en rekke klager.