- Dette blir for pinlig for folk flest

Rollespill, sex i bilen og i dusjen biter ikke på.

(Dagbladet): Det kontroversielle programmet «Sex dager» skulle være med å redde de dårlige tv-tallene til TV3.

Etter tre sendinger har de mistet halvparten av seerne.

- Dette blir for pinlig for folk flest tror jeg. På høyde med verdens pinligste sykdommer, bare satt i en annen kontekst, sier tv-ekspert Thomas Høiby i Mindshare. 

• Øverst i saken kan du se Marte Elton Myhrby (34) og Bent Ove Myhrby (37) prøve utkledning for å piffe opp sexlivet.

Dårlige tall I samlivsprogrammet møter vi par som sliter med samlivet. Målet er å komme nærmere hverandre gjennom sex, og de filmer seg selv blant annet før og etter akten. TV3 omtaler programmet som en del av kanalens satsning på «Helpertainment»-tv.

Dagbladets anmelder advarte på forhånd om pinlig intimgrensesprenging.

Premieren ble sett av 102 000 seere. I går ble tredje program sendt. På tre uker har antall seere stupt til skarve 53 000.

Etter sendingen i går kokte reaksjonene på Twitter.

- Kleint program og syke folk, skriver en.

Mens en annen setter TV3s programmer opp mot hverandre.

- Foreldrene frykter at ungene skal melde seg på Paradise Hotel. Ungene frykter at foreldrene skal melde seg på Sex Dager. Hva er verst?, skriver en annen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken sendte TV3 årets første Paradise-sex på tv.

- Verken ungene eller foreldrene har noe å frykte; vi tar godt vare på alle våre deltakere, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3. 

Tror på programmet  - Dette er ikke programmet som kommer til å redde TV3. Seertallene snakker for seg selv, dette er ikke helt klaff for TV3. Jeg forstår halveringen av tallene, sier Thomas Høiby.

TV3 har fortsatt stor tro på programmet.

- «Sex dager» er et nyskapende og annerledes tv-program, og vi synes det fortjener høyere seertall. Det tar tid å etablere nye konsepter hos seerne, så vi er svært spente på om det kan løfte seg utover våren i den beinharde konkurransen, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3.

- Trekant var drøyt I forkant av serien lovte TV3 at programmet «Sex dager», ikke skulle bli like drøyt som NRKs populære «Trekant». Høiby mener det ikke kan sammenlignes direkte.

- «Trekant» var drøyt, men «Trekant» var et mye mer intelligent løst og mer håndgripelig program. «Sex dager» har et trashy preg. Det er et lite elegant løst, og det er skuffende dårlig kvalitet på programmet, sier Høiby.

Sexolog Peder Kjøs jobber i kulissene for å bistå deltakerne i programmet.

Han synes programmet står til forventningene.

- Vi kommer tett på deltakerne, men jeg synes ikke det blir for nært. Mange par sliter med nærhet og tid til sex i hverdagen. Derfor synes jeg dette er fint å få belyst. Sex er altfor viktig til ikke å bli prioritert, sier Kjøs til Dagbladet.

FILMET SEG: Helene Schildger og Tony Emje var ett av to par i første episode av «Sex dager». Paret fikk utdelt kamera til å filme seg selv på soverommet. Foto: TV3
FILMET SEG: Helene Schildger og Tony Emje var ett av to par i første episode av «Sex dager». Paret fikk utdelt kamera til å filme seg selv på soverommet. Foto: TV3 Vis mer